Вчені створили методику народження дітей з генетичним матеріалом від трьох батьків, щоб уникнути важких, невиліковних захворювань, що передаються у спадок.

Про це повідомив міністр науки Великобританії Девід Уїллетс. За його словами, зроблено "важливе, спрямоване на порятунок життів відкриття". За словами вчених, метод полягає у вилучені здорових ДНК з яйцеклітини матері та інкорпорування їх у яйцеклітину донора - до чи після запліднення.

Ця яйцеклітина "без дефектів" імплантується потім матері, зазначають науковці. Дитина, яка з\'явилася на світ внаслідок нової методики, теоретично має генетичний матеріал від матері, батька і донора. Однак подібна операція, як попереджають британські юристи, викличе справжню "етичну бурю".

За їх словами, йдеться про народження "гібридних дітей" і "ризиків для майбутніх поколінь", що випливають із цього. У зв\'язку з цим Уїллетс заявив про необхідність законодавчого приведення відкриття у відповідність з чинними юридичними нормами.

Науковці констатують, що нова технологія дозволить позбавити дітей від майже 50-ти важких, невиліковних захворювань, пов\'язаних зі сліпотою, глухотою, ураженням нирок і хворобами серця. Перший новонароджений з усуненими таким чином небезпечними генами, як очікується, з\'явиться у Великобританії в найближчі два роки.


Переглядів: 4276
Поширень: 0