Прес-конференція

Про це повідомила заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова. Вона зазначила, що у Вінницькій області зареєстровано близько 460 тис. хворих на гіпертонічну хворобу, що становить майже 30% усього населення. Проблема гіпертонічної хвороби давно вийшла за межі суто медичної, набуваючи ознак важливої соціальної проблеми, яка впливає на здоров’я суспільства і тривалість життя населення. Сьогодні в Україні налічується понад 12 млн. пацієнтів з гіпертонічною хворобою, значна частина яких – малозабезпечені та соціально незахищені громадяни. Це стало поштовхом для прийняття керівництвом держави постанови Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2012 року № 340 «Про реалізацію пілотного проекту щодо запровадження Державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою».

Заступник голови облдержадміністрації підкреслила, що серцево-судинні захворювання займають провідне місце в структурі захворюваності, інвалідності, смертності, як в цілому по Україні, так і зокрема у Вінницькій області. На часткове відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою в область надійшла субвенція з державного бюджету у розмірі 1,5 млн. грн.

На сьогоднішній день, в області досить успішно впроваджується зазначений пілотний проект. Впровадження Порядку часткового відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою в області, які в цілому по Україні, розпочато з 1 листопада поточного року. Кількість суб’єктів господарювання, які бажають стати учасниками даного пілотного проекту, постійно збільшується, а відтак збільшується мережа аптек-учасників. Наразі 27 суб’єктів господарювання аптечної мережі Вінниччини підписали угоду з облдержадміністрацією і відпускають ліки для гіпертоніків за пільговою ціною.

На Вінниччині кількість хворих на гіпертонічну хворобу, які потребують лікування гіпотензивними лікарськими засобами, включеними до пілотного проекту, складає 233 842 особи. Впродовж дії пілотного проекту, в області виписано понад 43 тис. рецептів на гіпотензивні лікарські засоби, –повідомила Любов Спірідонова.



Переглядів: 3844
Поширень: 0