Більше 500 глюкометрів 26 лютого отримали головні лікарі центрів первинної медико-санітарної допомоги міста від благодійної організації «Шлях до милосердя». У відповідності до потреби, ці апарати безкоштовно будуть передаватися вінничанам, які хворіють на цукровий діабет. В першу чергу апарати отримають ті вінничани, які мають важку та середню форму недуги. За даними департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради, всього на сьогоднішній день у місті нараховується близько 8,5 тисяч вінничан, хворих на цукровий діабет. Із цієї кількості орієнтовно 1,5 тисячі мають важку та середню форму хвороби.

Як повідомила директор департаменту охорони здоров’я Людмила Грабович, на сьогоднішній день значна кількість вінничан, хворих на діабет, вже мають глюкометри, інші ж досить часто звертаються до медичних закладів для вимірювання рівню цукру у крові. «Ми дуже вдячні за таку підтримку та допомогу, адже відтепер значна кількість хворих на діабет зможе самостійно в домашніх умовах виміряти рівень глюкози та вжити необхідних заходів, - говорить Людмила Грабович. – На даний час усі діти, підлітки та вагітні жінки, які хворіють на цукровий діабет, повністю забезпечені глюкометрами та тест-смужками, а сьогодні в нас з’явилась можливість забезпечити ще півтисячі городян спеціальними апаратами».

«Дуже приємно, що виробники сьогодні підтримали цю акцію та дали можливість безкоштовно передати вінничанам глюкометри, - говорить голова правління благодійної організації «Шлях до майбутнього» Костянтин Трофімчук, – Я сподіваюсь, що завдяки саме цій акції певна кількість хворих на діабет зможе дещо покращити своє життя та заощаджувати свій час».

Для інформації:

На сьогоднішній день більше 320 мільйонів людей у всьому світі хворіють на цукровий діабет. З кожним роком їх кількість зростає. В Україні ця цифра становить більше 1,2 мільйони чоловік. У Вінниці проживає більше 8,5 тисяч людей, які мають такий діагноз. Раннє виявлення та своєчасне призначення лікування і контроль за лікуванням дозволяє покращити якість та продовжити тривалість життя людей із діабетом.



Переглядів: 4222
Поширень: 0