Відповідно до соціальних ініціатив Президента України саме від сімейного лікаря залежить якість та своєчасність надання первинної медичної допомоги.

Якщо ж подати заяви до 30 вересня не встигли, сімейного лікаря людині призначають за територіальним принципом, – повідомила начальник Управління охорони здоров`я та курортів Вінницької обласної державної адміністрації Лідія Діденко.

– Якщо сьогодні у сільській місцевості, де є один лікар на 2 села і люди не мають можливості обрати іншого, то у жителів районних центрів та міста Вінниці є всі можливості обрати того лікаря, який йому підходить. Це дуже важливо, адже ви обираєте людину, яка буде піклуватися здоров’ям вашої родини протягом року. За кількістю населення визначається заробітна плата цього сімейного лікаря на цілий рік. Чим більше у лікаря пацієнтів на обслуговуванні, тим більшу він отримуватиме зарплату. Також на заробітну плату впливають кваліфікація лікаря, його стаж роботи, а головне – якість лікування. Нині сімейні лікарі та медичні сестри отримують значно кращу заробітну плату, аніж до реформування, зауважує посадовець. Станом на червень середня заробітна плата сімейних лікарів Вінниччини становить 3 тисячі 911 гривень, а їх медичні сестри отримують 2 тисячі 494 гривні.



Переглядів: 5809
Поширень: 0