У 2013 році в лікувально-профілактичні заклади Вінницької області отримали імунобіологічних препаратів на суму 5,05 млн грн. Про це УНН повідомили у прес-службі МОЗ з посиланням на начальника відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячому населенню Департаменту охорони здоров’я та курортів Вінницької облдержадміністрації Ларису Бевзу.

За словами Л.Бевзи, на Вінниччині хворіють насамперед взагалі нещеплені жителі області, або особи, які мають лише одне щеплення.

“Імунізація є невід’ємним правом людини на здорове і повноцінне життя та найефективнішою зброєю у подоланні інфекційних хвороб”, — сказала вона.

За її словами, з початку поточного року епідемічна ситуація з більшості інфекційних хвороб у Вінницькій області не ускладнювалася. Загальний рівень інфекційної захворюваності, без врахування грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій за перше півріччя поточного року залишився на рівні показника за аналогічний період минулого року і склав 280,0 випадків на 100 тис. населення. В області не реєструвалися випадки захворювання на дифтерію та правець. Знизився рівень захворюваності на краснуху, кашлюк, вірусний гепатит В. Захворюваність на туберкульоз органів дихання та епідемічний паротит стабілізовалася на рівні минулого року.

Лариса Бевза також підкреслила, що МОЗ України вживає усіх заходів для забезпечення безперервної вакцинації дітей відповідно до затвердженого календаря профілактичних щеплень. Закупівля імунобіологічних препаратів, для проведення планових профілактичних щеплень, здійснюється за кошти державного бюджету. В 2013 році в лікувально-профілактичні заклади області отримали імунобіологічних препаратів на суму 5,05 млн грн.

“Щеплення проводяться тільки зареєстрованими в Україні вакцинами відповідно до показань і протипоказань щодо їх проведення згідно з календарем профілактичних щеплень України та інструкцією по застосуванню вакцин”, — наголосили у МОЗ.

Нагадаємо, відповідно до Національного календаря щеплень, дітей вакцинують від десяти інфекційних захворювань, таких як туберкульоз, гепатит В, кашлюк, правець, дифтерія, краснуха, епідемічний паротит, гемофільна інфекція, кір і поліомієліт.

За даними ВООЗ, вакцинація попереджує близько 3 млн смертей щороку. Разом з цим 63% загальної кількості летальних випадків серед малюків пов’язані з інфекційною патологією, якої можна уникнути шляхом проведення вчасної та планової вакцинації.



Переглядів: 3553
Поширень: 0