Муніципальний діагностичний центр, який почав приймати відвідувачів минулого вересня, за рік надав послуги більше ста тисячам пацієнтів. Сьогодні у ньому надається 50 видів послуг. Дотепер тут працювало десять вузькопрофільних спеціалістів, але до кінця року у центрі почнуть вести прийом ще сім нових фахівців: онколог, імунолог, алерголог, кардіоревматолог, пульмонолог, нефролог та проктолог.

до Муніципального діагностичного центру звернувся кожен третій вінничанинМуніципальний діагностичний центр запрацював у Вінниці у вересні минулого року. До цього в місті не було потужної діагностично-лабораторної бази, де б можна було в одному місці пройти якісне апаратне обстеження різних частин тіла та органів і отримати консультацією вузьких спеціалістів. Сьогодні цей заклад є одним із важливих елементів міської системи охорони здоров’я, який вже за рік показав свою спроможність забезпечити якісний рівень обслуговування пацієнтів.

Цей медичний заклад був створений Вінницькою міською радою за підтримки Держави Ізраїль. Він відрізняється від аналогічних приватних структур широким спектром медичних послуг. Окрім цього, лише у ньому мають 50% знижки малозабезпечені вінничани, які отримують субсидію. Завдяки тому, що центр муніципальний та інтегрований до єдиної електронної системи міста, працівники діагностичного центу мають доступ до бази даних таких категорій населення. Тому для отримання цієї пільги на послуги в центрі людям не потрібно витрачати зайвого часу, це відбувається миттєво. Минулого року по зниженій ціні обстежилось майже вісім тисяч вінничан. Ті люди, які потрапляють сюди по «швидкій», отримують послуги безкоштовно – за це сплачує міський бюджет.

до Муніципального діагностичного центру звернувся кожен третій вінничанинЗа перший рік роботи діагностичний центр прийняв понад сто тисяч пацієнтів. Це майже третина від усієї кількості людей, які проживають в обласному центрі. Вчасна діагностика вже допомогла сотням вінничан зокрема не допустити прогресування онкологічних захворювань ще на початкових та передракових стадіях. Сучасне обладнання, яке є у центрі, дозволяє якісно це робити. Лише в кабінеті ультразвукових досліджень перевірили свій стан здоров’я близько 10 тисяч пацієнтів. З них 263 людини, дізнавшись, що у них відбуваються передракові процеси, змогли вчасно розпочати лікування. У 52 вінничан було діагностовано злоякісні новоутворення. Те, що людей із лише початковою стадією хвороби звернулось до центру значно більше ніж тих, хто вже страждав недугою, ще раз підтверджує необхідність ранньої і якісної діагностики захворювання, що і допомагає робити діагностичний центр. Подібна ситуація і в кабінеті відеоендоскопії, де обстежується система кишково-шлункового тракту. Із майже півтори тисячі вінничан, які звернулись для діагностики, 46 дізнались про передраковий стан, а 30 – про онкологічне захворювання.

до Муніципального діагностичного центру звернувся кожен третій вінничанинЗагалом в Муніципальному діагностичному центрі надається понад 50 видів послуг. Колектив центру постійно працює над покращенням якості обслуговування пацієнтів та підвищенням кваліфікації персоналу. «Як і планувалось, лікарі центру пройшли стажування у колег з Ізраїлю. Ми хочемо, щоб наш заклад працював відповідно до європейських стандартів якості, - каже головний лікар центру, кандидат медичних наук Оксана Бланар. - Ми вже пройшли два етапи сертифікації (проведено аудит існуючої системи управління та навчання керівництва і працівників), які проводить Європейський інститут управління щодо запровадження вимог системи управління якістю EN ISO 9001:2008. Наприкінці вересня планується проведення третього етапу сертифікації».



Переглядів: 6792
Поширень: 0