Молоко найкраще засвоює організм та сприяє емоційно-інтелектуальному розвитку. Молозиво запобігає респіраторним, інфекційним та алергічним захворюванням. Убезпечує від бронхіальної астми та ожиріння.

Грудне вигодовування - панацея проти всіх розладів здоров’я новонародженого, наголошують лікарі.

Оксана Манюх, обласний педіатр: "Це є фактично перше щеплення від всіх захворювань і від всіх інфекцій, з якими зустрічається дитина в своєму житті. Тому годування молозивом - це перші краплі, які йдуть перед грудним молочком, це є перше щеплення у житті. Природнє щеплення".

Для Ілони грудне вигодовування - рятувальна соломинка. Її дівчатка менше вередують і не знають, що таке біль у животику. Жінка жартує: це додаткова перевага в час кризи. Мамине молоко безкоштовне, смачне та корисне.

Ілона Мурзова, мама близнят:
"Дуже виручає. По-перше, це природньо. Продовжується зв`язок між дітками і мною. А по-друге, це дуже зручно, особливо вночі, коли ти не піклуєшся про температуру, і по черзі не знаєш кого вділити".

Педіатри одностайні: це найкраще джерело захисту імунної системи щороку рятує від смерті один мільйон немовлят в усьому світі. Молоді мами про це не знають. Медики ж нагадують: грудне вигодовування пропагує навіть Організація Об‘єднаних Націй. Ще один беззаперечний плюс - немовлята, які п’ють мамине молоко, менш агресивні.

Оксана Манюх, обласний педіатр: "Ми казали, а чому, наприклад, в Україні, вам не все одно, який відсоток дітей годується грудним вигодовуванням? Ні, не все одно, бо якщо буде агресія виховуватися в людей в Україні, то це несе небезпеку всьому світу".

Позитивно впливає процес грудного вигодовування і на материнський організм. Такі жінки рідше хворіють на рак грудей і швидше відновлюються після пологів.


Переглядів: 3697
Поширень: 0