Контактні лінзи (КЛ) займають сьогодні важливе місце в практиці корегування недоліків зору. Лінзи є ефективним, в деяких випадках найкращим засобом корегування зору при різноманітних захворюваннях: короткозорості, далекозорості, астигматизму тощо. В таких випадках КЛ можуть забезпечити більш найкращу якість зору і комфорт одночасно.

Мультифокальні контактні лінзи призначені для категорії людей страждаючих на вікову далекозорість (с такою проблемою стикаються люди від 40 років та більше). Дане захворювання називається пресбіопія. Причиною його виникнення є зниження еластичності кришталика. Він в свою чергу втрачає здатність змінювати свою форму і, таким чином, забезпечувати чіткість зору на різних відстанях. В результаті люди хворі на пресбіопію втрачають можливість нормально дивитись телевізор, читати, а також відчувають дуже швидку втомленість очей.

Для корекції цього зорового недоліку необхідно використовувати засоби офтальмологічної корекції. В окремих випадках використовують навіть дві пари окуляр: для корекції вдаль, і корекції поблизу. Саме тому мультифокальні лінзи є гарною альтернативою, тому що дозволяють замінити одразу ж декілька пар окулярів.

Окрім того такі МКЛ забезпечують гарний зір, тим, у кого робота пов’язана з близькою відстанню: читання тексту, робота з дрібними предметами, вишивання тощо, більше читайте на сторінці http://mkl.ua/ua/category/multifokalnye-linzy/. Це пояснюється властивостями мультифокальних ліз – трьома прогресивними зонами фокусування:

  1. Центральна зона – дозволяє читати чи працювати з дрібними предметами на близькій відстані;
  2. Перехідна зона – дозволяє змінювати фокусування між близькими та дальніми предметами та бачити їх на середній відстані;
  3. Периферична зона – дозволяє бачити об’єкти на далекій відстані. Даний засіб корегування зору підходить для людей з різною стадією пресбіопії. КЛ дозволяють зменшити навантаження на очі, зменшити стомлюваність, дискомфорт, забезпечують ширше поле зору (порівняно з окулярами). Окрім того лінзи вирішують ряд естетичних проблем.

Варто пам’ятати, що перед тим як купити контактні лінзи в Києві, необхідно пройти відповідну консультацію з лікарем-спеціалістом. Офтальмолог повинен визначити ширину зіниці, необхідну корекцію зору на дальній та близький відстанях та провести ряд інших тестів. В залежності від індивідуальних особливостей, образу життя лікар може рекомендувати замовити лінзи, які будуть зручні за режимом ношення та терміну планової заміни.

Таким чином, пресбіопія, яка традиційно корегувалася носінням окулярів, сьогодні ефективно корегується за допомогою мультифокальних контактних лінз.


Переглядів: 2975
Поширень: 0