29 жовтня під головуванням керівника облдержадміністрації Анатолія Олійника відбулося засідання робочої групи з впровадження проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Ним передбачено створення комунального закладу «Вінницький регіональний клінічний лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології». Його завдання – надання спеціалізованої амбулаторно-поліклінічної та стаціонарної медичної допомоги мешканцям м. Вінниці та Вінницької області. Розрахований даний проект на 5 років із залученням коштів Світового банку в обсязі 35 мільйонів доларів США.

Світовий банк вкладе 35 млн дол на створення у Вінниці регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології

В ході зібрання Анатолій Олійник нагадав, що на Вінниччині проект Світового банку, який покликаний покращити якість медичної допомоги хворим на серцево-судинні захворювання стартує з 1 січня 2015 року.

«До цього часу нам потрібно вирішити усі організаційні питання, аби з наступного року перейти до нового етапу, а саме до конкретних дій» – зазначив голова облдержадміністрації.

Світовий банк вкладе 35 млн дол на створення у Вінниці регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології

В рамках зібрання учасники обговорили проблемні питання щодо впровадження проекту по будівництву регіонального Центру серцево-судинної патології. Також майже одноголосно прийняли рішення, від імені облдержадміністрації надати пропозиції щодо проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку та Умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам для фінансування заходів з реалізації спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку проекту "Поліпшення охорони здоров\'я на службі у людей». Іншими словами прописати в законодавчому документі Уряду, надання субвенції не лише областям, а й містам обласних центрів.

Світовий банк вкладе 35 млн дол на створення у Вінниці регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології

«Ці пропозиції врахують специфіку реалізації даного проекту на території області та дадуть можливість оптимально використати кредитні кошти Світового банку» – наголосив Анатолій Олійник.

Для довідки:

У грудні 2012 року за ініціативою уряду України Світовий банк започаткував підготовку проекту реформування у сфері охорони здоров’я в Україні. Загальна сума фінансування зі сторони Світового банку складала 325 млн. доларів США.

У квітні 2013 року Адміністрація Президента України запросила Вінницьку область до участі у проекті Світового банку з реформування регіональних систем охорони здоров’я «Поліпшення охорони здоров\'я на службі у людей». Вінницька обласна державна адміністрація підтвердила наміри взяти участь у «флагманському» субпроекті, спрямованому на покращення надання медичної допомоги хворим з серцево - судинною патологією.

Проектом передбачено створення комунального закладу «Вінницький регіональний клінічний лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології». Розрахований даний проект на 5 років із залученням коштів Світового банку в обсязі 35 млн дол. США.

Вінницькою міською радою прийнято рішення від 27 лютого 2014 року № 1623 «Про створення комунального закладу «Вінницький регіональний клінічний ліку вально-діагностичний центр серцево-судинної патології».

Даний заклад створений на базі кардіологічних відділень міської клінічної лікарні № 1 та розпочав свою роботу як окрема юридична особа з 01.07.2014 року.

У новоствореному Вінницькому регіональному клінічному лікувально- діагностичному центрі серцево-судинної патології з липня по вересень 2014 року включно проліковано 809 хворих, з них 157-з районів області.

Проведено 83 стентування судин серця, з яких 48 оперативних втручань виконано жителям районів області.



Переглядів: 4375
Поширень: 0