Президент підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про лікарські засоби» щодо обігу лікарських засобів та державного контролю якості ввезених на територію України лікарських засобів».

Зокрема, Закон дозволить вирішити проблему із забезпеченням вакциною БЦЖ для профілактики туберкульозу.

Радник Президента України Ольга Богомолець, коментуючи на брифінгу цей Закон, відзначила, що він дозволить виправити ситуацію з вакцинуванням новонароджених. На сьогоднішній день на складах накопичилося 509 000 доз вакцини БЦЖ, термін державної реєстрації якої закінчився ще у березні, але строк дії, визначений виробником, завершиться лише у вересні 2015 року.

Найближчим часом вакцини БЦЖ у необхідній кількості надійдуть до медичних закладів, що дозволить відновити імунізацію новонароджених, підкреслила Радник Президента.

Загалом Закон №1707-VII дозволяє застосування лікарських засобів, термін державної реєстрації яких закінчився, до завершення терміну придатності таких ліків, визначеного виробником. Крім цього, у законодавстві з\'являється європейська норма щодо одноразової перереєстрації лікарського засобу, на відміну від попередньої норми, коли перереєстрація вимагалася кожні 5 років. Це мало вплив на вартість лікарського засобу та створювало передумови для зловживань у цій сфері.



Переглядів: 3814
Поширень: 0