Депутат Вінницької обласної ради, член фракції партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», голова постійної комісії з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою, міжнародного і міжрегіонального співробітництва, регіональний представник благодійного фонду "Допомоги онкохворим дітям" Лариса Білозір звернулася з депутатським запитом та ініціювала відповідні перевірки щодо зараження онкохворих дітей гепатитом С.

«Моє депутатське звернення має на меті провести службове розслідування в Онкогематологічному відділенні Вінницької обласної лікарні, у Вінницькій обласній станції переливання крові та перевірити відповідність займаним посадам завідувача Онкогематолічним відділенням Леонідом Остапенком, Вінницьким обласним онкогематологом Світланою Горбяк, керівником Вінницького обласного центру переливання крові Оксаною Банах», - сказала Лариса Білозір.

За її словами, гепатитом С заражено 7 дітей із 9, які лікуються у онкогематологічному відділенні дитячої лікарні. «Ми маємо чіткі докази, що зараження відбулося саме під час лікування: переливання крові або оперативного втручання. Коментуючи ситуацію, заввідділенням Леонід Остапенко цинічно зауважив, що протягом року всього заражено у відділенні 12 дітей», - додала депутат.

Вона також наголосила, що кров із Вінницького обласного центру переливання крові отримують і інші лікувальні заклади, що становить загрозу і для інших пацієнтів.



Переглядів: 6412
Поширень: 0