Жінки піддають своє здоров\'я величезному ризику, використовуючи косметичні продукти-тестери в магазинах з метою зрозуміти, чи підходить їм, приміром, колір помади. До такого висновку прийшла група дослідників під керівництвом доктора Елізабет Брукс, професора біології в Медичному коледжі Джефферсона в Пенсільванії.

Вона разом з колегами проаналізувала тестери косметичних продуктів, представлених у великих торгових мережах. Виявилося, що в кожному тестері містилася паличка e.coli. Найбільша концентрація бактерії спостерігалася в тестерах по суботах, коли основна маса народу йде по магазинах.

Паличка e.coli є постійним мешканцем товстого відділу кишечнику людини і тварин. Виявлення даних бактерій у харчових продуктах, воді, ґрунті, на обладнанні свідчить про свіже фекальне забруднення, що дуже важливо з епідеміологічної точки зору.

E.coli може призводити до захворювань, якщо виходить за межі кишкового тракту. Приміром, потрапляючи в сечостатеву систему, вірогідні інфекції нирок і сечового міхура. Якщо вона потрапляє в кров, буде сепсис. Також паличка e.coli здатна виробляти токсини, що забезпечує виникнення діареї. Ну, а якщо штам бактерії особливо патогенів, ймовірно запалення товстого кишечнику і діарея з кров\'ю.

Крім e.coli, в окремих випадках були виявлені смертельно небезпечні стафілококи і стрептококи. Плюс, жінки, самі того не знаючи, можуть один одному передавати вірус герпесу. Доктор Елізабет Брукс зробила вельми неприємне заяву: "Якщо мова йде про наявність палички e.coli в косметиці, значить, хтось не помив після відвідин убиральні руки і вліз брудним пальцем у помаду. Пам\'ятайте про це".

Дане дослідження є продовженням попереднього, результати якого були просто шокуючими. Тоді вчені з\'ясували, що більшість жінок зберігають прострочену косметику дуже довго, тому її вражають небезпечні бактерії.


Переглядів: 3392
Поширень: 0