Шприци, інсулінові голки та інші медичні засоби діти, хворі на цукровий діабет, будуть отримувати за рахунок коштів міського бюджету. За таке рішення сьогодні проголосували депутати під час чергової сесії міської ради.

До Вінницької міської ради надійшла петиція від батьків дітей, хворих на діабет, у якій йшлось про допомогу в придбанні витратних матеріалів та виробів медичного призначення. Департамент охорони здоров’я розробив необхідні зміни до міської програми «Здоров’я вінничан на 2017 – 2020 роки», які 27 квітня схвалили депутати міської ради. Ці зміни допоможуть забезпечити дітей, хворих на цукровий діабет, які отримують препарати інсуліну, безкоштовними витратними матеріалами та виробами медичного призначення.

У Вінниці проживає 107 дітей з діагнозом цукровий діабет. Вони кожного дня потребують не лише інсуліну, а й витратних матеріалів та виробів медичного призначення. Згідно з внесеними до програми змінами, дітей забезпечуватимуть ланцетами Accu-Chek Softcli для проколювача Accu-Chek, а також препаратом «Глюкагон».

Кому необхідно, надаватимуть шприци інсулінові BD Micro-Fine Plus Demi 0,30 мм* 8 мм, голки інсулінові BD Micro-Fine Plus 4 мм, 5 мм, 6 мм. Тим дітям, які використовують інсулінові помпи, безкоштовно надаватимуть засоби для помп – катетери, резервуари.

На ці потреби до кінця року з міського бюджету виділено 1 млн 133 тис. грн.



Переглядів: 1745
Поширень: 0