Ви кажете, що хочете почувати себе краще, жити довше і навіть мати зайві гроші в кишені? Легко! Просто киньте курити!

Потрібно: бажання кинути курити, ручка і папір, жвачка та льодяники, сила волі, календар.

Крок 1. Підготуй себе. Вибери конкретний день, коли ти кидаєш, та не змінюй свій план. Зміцни своє бажання, написавши список причин, чому варто кинути. Наприклад: ти будеш здоровішим, в тебе буде менше зморшок, в тебе не буде кашлю курця, ти заощадиш гроші.

Крок 2. Запиши на папері список всього, що викликає в тебе бажання покурити: після обіду, коли ти п’єш каву, коли вживаєш алкоголь. Усвідом ці ситуації. Придумай та напиши напроти кожної ситуації, чим ти будеш займатися, коли будеш не курити – нові маленькі радощі, які будуть нести задоволення тобі тепер.

Крок 3. Випиши собі всі ризики для здоров’я, які пов’язують з курінням. Такі як: рак легень, інсульт, хвороби серця, діабет, хвороби очей і остеопороз. Нагадай собі, що в сигаретах налічують більше 4 тис. шкідливих хімікатів, деякі з яких використовуються в отруті для комах та щурів.

Крок 4. Розкажи своїм друзям та рідним про своє рішення. Вони можуть тебе підбадьорити, до того ж у тебе буде додатковий стимул не зірватися, адже інші вже знають про твою мету. Якщо серед твоїх друзів є люди, які кинули курити, поцікався їх досвідом.

Крок 5. Накупи багато жвачок та льодяників. Коли тобі хочеться закурити, посмокчи цукерку чи пожуй жвачку.

Крок 6. Займи себе справою так, щоб ти відчув, що розпочався дійсно новий етап у твоєму житті. Розпочни новий проект чи займися новим хобі.

Примітка: Якщо ти переживаєш важкі напади з такими симптомами, як постійна напруга, роздратованість, головний біль, сонливість чи проблеми зі сном – ти можеш використати нікотинові пластирі чи нікотинові гумки, які нададуть твоєму організму нікотин без диму.

Більшість людей мають психологічну залежність, а тому єдине що їм потрібно – правильно налаштувати себе та сила волі. Але є частина людей, які мають фізіологічну залежність. Якщо ти викурюєш більше 20 сигарет за день, причому першу майже відразу після того як прокинувся – тоді однієї сили волі може бути недостатньо. Звернися до фахівців, адже можливо тобі потрібно прописати ліки, які допоможуть тобі кинути.

В аптеках зараз пропонують безліч інших препаратів, призначених для допомоги в припиненні куріння, але лише деякі з них («Табес» та «Зібан») мають наукові докази своєї ефективності.

Деякі люди виліковуються за допомогою гіпнозу.

Крок 7. Продовжуй. Відміть свої досягнення на календарі – 1 день без куріння, 1 тиждень, один місяць тощо. Використовуй твій календар для мотивації себе.

Крок 8. Будь готов до важких ситуацій чи того, що ти можеш зірватися. Якщо ти зірвався – починай все заново. „Борися і побореш!”

За статистикою людина кидає курити в середньому з 3-4-ої серйозної спроби. Тому – ти на вірному шляху і на тебе чекає успіх, якщо ти вірити в себе. Згадай, в якій саме ситуації ти зірвався та підготуйся до неї.

Крок 9. Насолоджуйся кращим та здоровішим життям! Життям, де ти щогодини вже не знищуєш своє тіло, життям, в якому ти керуєте своїми звичками, а не вони тобою, і здоров’ям, яке не купиш ні за які гроші!

Додаткова інформація.

  • 68 % курців хочуть кинути курити;
  • щороку в Україні близько 200 тис. людей кидають курити;
  • більше 3 мільйонів українців колись курили щоденно, а зараз зовсім не курять;

Поширеність куріння в Україні зменшується

Хороша новина про Україну – у нас зменшується популярність куріння. Якщо у 2005 році курили 41% дорослих жителів України, то у листопаді 2008 року поширеність тютюнокуріння зменшилася до 35%, а у травні 2009 року – до 31%. (Данні Коаліції громадських організацій „За вільну від тютюнового диму Україну”). Причина, як стверджують експерти – поява великих написів на пачках сигарет з 2007 р. , а також підняття цін на сигарети в 2009 р.

Книга Алана Карра

Книга Алана Карра – це культова книга, яка дійсно допомагає налаштуватися, щоб кинути курити. Її можна безкоштовно завантажити з Інтернету.

Цитати з книги:

„Существует расхожее заблуждение о том, что мы сами делаем этот выбор – курить. Курильщики решают стать курильщиками не в большей степени, чем алкоголики – стать алкоголиками, а наркоманы, колющиеся герои ном, – стать наркоманами. Да, правда, мы решили закурить свои первые пробные сигареты. Время от времени я решаю сходить в кино, но, конечно же, не принимаю решения провести многие годы в кинотеатре.

Пожалуйста, оглянитесь на свою жизнь. Принимали ли вы когда-нибудь сознательное решение, что в определенные моменты жизни не сможете получать наслаждение от обеда или встречи с друзьями, не закурив? А что вы не сможете сосредоточиться или справиться со стрессом без сигареты? На каком этапе жизни вы решили, что сигареты нужны вам не только для светских встреч, но что необходимо иметь их в кармане постоянно, или вы будете чувствовать себя не уверенно и даже впадать в панику?

Вас, как и любого другого курильщика, заманили в самую страшную и хитроумную ловушку, которую изобрели вместе человек и природа. На планете нет ни одного родителя, не важно – курильщика или некурящего, которому понравится сама идея о курении его детей. Это значит, что все курильщики сожалеют о том, что когда-то начали курить... Единственное, что удерживает нас от того, чтобы бросить курить, – СТРАХ!

Да, вы не принимали решения попасть в западню, но чтобы выбраться из нее, придется принять решение. Возможно, вы уже пытаетесь сбросить узду и прекратить курить, но страх одолевает вас. Пожалуйста, помните главное: в любом случае, какой бы путь вы ни выбрали, ВАМ АБСОЛЮТНО НЕЧЕГО ТЕРЯТЬ!


Переглядів: 16106
Поширень: 0