З 16 років чоловік він став на кримінальну стежку, отримавши суворе покарання – 5 років позбавлення волі за пограбування та крадіжку державного майна. А звільнившись з-за грат, на волі був недовго - на три роки знову загримів до в’язниці через скоєне у стані душевного хвилювання вбивство.

Після того, як за чоловіком востаннє зачинилися тюремні двері у нього все ще залишалась можливість розпочати нове життя, тим паче, що повернувся у батьківську квартиру та й мати, яка була на заробітках у Польщі, допомагала фінансово. Однак хлопець вирішив зірвати куш швидко, в бандитському стилі 90-х. Знаючи, що його знайомий недавно придбав новий автомобіль «Хонда-Аккорд» він задумав просто його відібрати. Для цього запросив його до себе в гості. А коли той, нічого не підозрюючи, прийшов, то з гостя перетворився на заручника. Зненацька господар оглушив чоловіка, а потім, зв’язавши йому руки та ноги скотчем, прив’язав до стільця. Після цього обшукав та забрав з кишень документи на автомобіль, посвідчення водія, паспорт та 40 гривень.

Наступного дня Вадим приставив до в’язня охоронця з числа своїх друзів з кримінальними нахилами, а сам поїхав, аби владнати справи з автомобілем . В приватного нотаріуса він оформив на себе генеральне доручення на «Хонду-Аккорд» від імені власника автівки. Підробка документів перетворила бандита на хазяїна іномарки, яку він цього ж дня поспішив відвезти на ринок у .м. Києві та продати.

Повернувшись у Вінницю, почав думати, що ж робити з заручником? Скоріше за все, на жертву чекала незавидна участь, бо навряд чи став би Вадим зі своїм кримінальним досвідом залишати свідка. Втім, фортуна розпорядилася інакше і в’язень , скориставшись тим, що його відв’язали від стільця, вистрибнув з вікна квартири , розташованої на четвертому поверсі. Покаліченого чоловіка доставила в лікарню швидка, яку викликали свідки надзвичайної події. Він залишився інвалідом, але, принаймні зберіг собі життя.

Прийшовши до тями, повідомив про все, що з ним сталося в міліцію. Правоохоронці відразу ж почали розшукувати винуватців кримінальної історії. Але головний її учасник – Вадим встиг втекти за кордон. Його подільника затримали. Він отримав умовний термін покарання. Злощасна «Хонда-Аккорд» була повернута законному власнику. А Вадима, обвинуваченого в незаконному позбавленні волі людині та привласненні автомобіля , оголосили в міжнародний розшук.

Три роки йому вдавалося переховуватися у Польщі. В березні цього року правоохоронці затримали його у м. Свідниця. На запит слідчого управління ГУМВС у Вінницькій області розшукуваний 22 жовтня буде екстрадований в Україну, де нестиме покарання за скоєні злочини.


Переглядів: 2997
Поширень: 0