Чоловіка, який виявився напідпитку, затримано, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на начальник ГУМВС України у Вінницькій області Василь Поліщук.

Він уточнив, що після опівночі до міліції зателефонував вінничанин-анонім та повідомив про замінування "Універмагу", а трохи згодом зателефонував знову та попередив про бомбу, що ніби-то мала вибухнути на залізничному вокзалі. Як встановили правоохоронці перший дзвінок був із мобільного телефону, другий - із міського. Під час перевірки інформації, працівники міліції наявних вибухових пристроїв у вказаних місцях не виявили - все виявилось жартом.

Особу жартівника цього ж дня було встановлено, як і місце його знаходження. "Аноніма буде поміщено в ізолятор тимчасового утримання. Буде порушена кримінальна справа", - запевнив Василь Поліщук.

За його словами, з початку року це вже друга справа, де фігурують вибухові пристрої. Зокрема, вже порушено справу відповідно до ст.263 КК України щодо іншого вінничанина, який 31 січня залишив в супермаркеті "Метро" пристрій, що нагадував саморобну вибухівку. Підозірілу коробку де знаходилась піротехнічна суміш, порох, детонатори та балончики з лаком знайшли працівники магазину. Міліція затримала власника цієї коробки 5 січня. Ним виявився 21-річний вінничанин, робітник складу однієї з торгових фірм, який запевняє, що нікого не збирався підривати. Свої дії "піротехник" пояснив бажанням влаштувати феєрверк до новорічного свята. А, мовляв, залишив небезпечне начиння у коробці в супермаркеті через те, що заклад працює цілодобово.

"Метро" працює у цілодобовому режимі. Вночі хлопець мав прийти, забрати і використати свій пристрій, але не прийшов. Великого вибуху від "саморобки" не могло бути - лише хлопок і невеличке запалення", - розповів керівник міліції області. Наразі вміст вилученої коробки досліджують експерти НДЕКЦ.


Переглядів: 3494
Поширень: 0