Сьогодні, 28 вересня, у Вінниці на Алеї Слави поховали 25-річного Іллю Жабіцького. Боєць загинув 23 вересня від вибуху міни поблизу Зайцевого на Донеччині.

Від помешкання бійця до Будинку офіцерів, де відбулось прощання, кілька сотень вінничан пройшли колоною, рух транспорту тимчасово зупинили. Чимало водіїв виходили з машин віддати шану воїну. Труну з тілом полеглого несли на руках.

Вінничани провели в останню путь 25-річного Іллю Жабицького, який загинув у зоні АТО

Міська влада оголосила 28-го вересня день жалоби і рекомендувала на всій території Вінниці приспустити державні прапори з траурною стрічкою, утриматись від розважальних заходів.

Вінничани провели в останню путь 25-річного Іллю Жабицького, який загинув у зоні АТО

Старший солдат Ілля Жабіцький був стрільцем снайперського взводу, проходив службу за контрактом. Обзавестись власною сім’єю боєць не встиг, мешкав з матір’ю.

http://www.myvin.com.ua/ua/news/horrible/44822.html

Міський голова Сергій Моргунов, який цього дня також прийшов попрощатися із Героєм, на своїй офіційній сторінці у мережі Фейсбук зазначив, що родину Іллі не залишать без уваги та допомоги: "Місто в жалобі – сьогодні Вінниця провела в останню путь старшого солдата Іллю Жабіцького. Йому було лише 25 років. Зовсім молодий чоловік, який захищав українську землю від російських окупантів на Сході. Ілля загинув 23 вересня поблизу населеного пункту Зайцеве Донецької області. За інформацією військових, того дня бойовики обстрілювали позиції українських воїнів з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї. А по Зайцевому вели вогонь з мінометів. Внаслідок обстрілу Ілля Жабіцький отримав поранення, несумісні з життям. Безумовно, ми не залишимо родину Іллі без уваги та допомоги. Це ще одна непоправна втрата для вінницької громади та країни. Співчуття рідним та близьким Героя, сумуємо і пам'ятаємо…"

Фото Романа Ковальського (33-й канал)



Переглядів: 7812
Поширень: 0