В одному з сіл Піщанського району в розмові з дільничним інспектором міліції пенсіонерка поскаржилася, що вже два місяці поспіль не отримує пенсію. Коли місцевий шериф поцікавився ще у декількох літніх людей, чи принесли їм гроші, то з’ясувалося що вісім чоловік залишилися без пенсії за грудень та січень місяць. А це немаленька сума - 6327 грн.

Як повідомив заступник начальника Піщанського районного відділку міліції Василь Мазур, коли міліція взялася за перевірку, то з’ясувалося, що гроші на пошту надійшли вчасно, більше того, у відомостях отримання пенсії значилося, що всі люди отримали гроші. Про це свідчили підписи селян.

Тоді виникли запитання до поштарки, яка розносила пенсію по домівках літніх людей. 41-річна жінка спочатку виправдовувалася, що змушена була підробити звітні документи, бо гроші загубила. А віддати таку велику суму не було змоги. Але згодом зізналася, що кошти привласнила.

У діях зловмисниці вбачаються ознаки злочинів, передбачених ст.191 КК України (привласнення коштів, шляхом зловживання службовим становищем) та ст.366 КК України (службове підроблення).


Переглядів: 3284
Поширень: 0