Вінницький УБОЗ провів успішну операцію з викриття торговця вибуховими пристроями.

41-річний житель одного із селищ Вінничини вирішив заробити на небезпечному товарі. «Рецептом» виготовлення пекельної машинки з чоловіком колись поділився його друг, який воював у Афганістані. Звичайна чоловіча цікавість згодом переросло в хобі, яке привело підривника-аматора на лаву підсудних.

За словами першого заступника начальника ГУМВС у Вінницькій області Валерія Пастуха, УБОЗівці отримали в розробку оперативну інформацію на особу, яка намагалася продати специфічний вибухонебезпечний товар у кримінальних колах. Оперативникам, які вийшли на продавця під виглядом осіб із кримінальною репутацією, вдалося увійти до нього в довіру і замовити пристрій. У березні цього року за 400 гривень селянин продав УБОЗівцям пристрій, здатний з легкістю знищити людину. Не підозрюючи, що знаходиться на гачку у співробітників міліції, торговець пекельними машинками взявся за виготовлення чергового замовлення, вже більш потужного. «Бандити» замовили йому вибуховий пристрій, здатний підірвати автомобіль. Виробник переконливо запевнив покупців, що виготовлена ним машинка здатна рознести вщент навіть житловий будинок. «Оптовим» замовникам він продав заборонений товар за все тією ж ціною - 400 гривень.

Торговця смертю, який холоднокровно пішов на злочин, не хвилювало, що від його «витвору» загинуть люди. Єдина мета, яку він переслідував - заробити трохи грошей. Затриманий на місці злочину знаходиться під арештом. Вилучені вибухові пристрої, які такими є за попередніми висновками фахівців, передані до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУМВС у Вінницькій області для проведення експертизи. За даним фактом порушено кримінальну справу. Підозрюваному загрожує до 5 років позбавлення волі.


Переглядів: 2897
Поширень: 0