Правоохоронці затримали вбивцю пенсіонерки, якого розшукували 4 роки.В липні 2006 році у власному домогосподарстві з ознаками насильницької смерті було виявлено тіло 66-річної пенсіонерки, жительки села Майдан-Бобрик Літинського району Вінницької області. За висновками судово-медичного експертизи, смерть потерпілої настала внаслідок механічної асфіксії.

В ході проведення відповідних заходів підозра правоохоронців, щодо причетності у скоєнні вбивства, впала на чоловіка, який нещодавно оселився в цьому селі. Ним виявився 50-річний, раніше вже судимий за вбивство, чоловік. В березні 2006 року він звільнився з місць позбавлення волі та влаштувався працювати на Літинський цегельний завод. Оскільки в селі магазину не було, потерпіла у власному будинку займалась продажем товарів першої необхідності. Серед її постійних клієнтів був і підозрюваний. Між чоловіком та жінкою зав’язались дружні стосунки. Вона неодноразово давала йому товари у борг. Одного разу, під час чергової закупівлі продуктів харчування, жінка позичила в підозрюваного 400 гривень, який на той момент мав перед жінкою борг 125 гривень. Тоді чоловік запропонував жінці взаєморозрахунок – борг вона може йому не повертати, а він на залишок грошей візьме в неї товар. На таку пропозицію жінка не погодилась. Вона сказала, що поверне йому позичені гроші тільки тоді, коли він погасить борг. А щоб скоріше розраховувався – забрала в нього магнітофон та спортивний костюм. В розлюченого чоловіка миттєво виникло бажання помститись. Ранком наступного дня він постукав у двері пенсіонерки. Тільки жінка відчинила двері, зловмисник вхопив її за горло та задушив.

Як повідомив начальник Літинського райвідділу міліції Олександр Король, підозрюваного розшукували 4 роки. Затримали його правоохоронці в Кіровоградській області, куди він приїхав відвідати рідного брата. Як з’ясувалось, весь цей час підозрюваний перебував у місті Києві, де працював на будівництві. У скоєнні вбивства чоловік зізнався. Відносно нього порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 115 ККУ «Умисне вбивство», яка карається позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі.


Переглядів: 3461
Поширень: 0