Трамвай № 217 скоїв наїзд на пішохода. Дівчина (28 років) переходила трамвайні колії, розмовляла по мобільному телефону і не переконалася у безпеці своїх дій при переході. Трамвай рухався на дозволяючий сигнал світлофора.

Водій трамвая застосувала екстрене гальмування, але уникнути нещасного випадку, на жаль, не вдалося.

Дівчина отримала травми середньої важкості (черепно-мозкова травма, забої різного ступеня) і була доставлена каретою швидкої допомоги в травматологічне відділення лікарні № 2.

Сьогодні вранці у Вінниці дівчина потрапила під трамвай

Дане перехрестя взагалі дуже небезпечне. Після зеленого світла для пішоходів загорається дозволяючий сигнал для трамваїв, а пішоходи при цьому ще продовжують переходити трамвайне полотно, рухаючись на тролейбусну зупинку. При всьому цьому переходу через трамвайні рейки, як такого, взагалі немає. Через проїжджу частину - є, а через трамвайні колії - ні.

Може варто компетентним людям, що відповідають за безпеку руху, вирішити питання про зменшення аварійної небезпеки на даному і подібних до нього перехрестях, розташованих вздовж вулиці Келецької.

Приміром, можна змінити режим роботи світлофора. Після переходу пішоходів, дозволяти рух для автомобілів СПОЧАТКУ по вул.600-річчя а вже ПІСЛЯ для трамваїв і автомобілів по вул.Келецька.

Пішоходи, перейшовши дорогу, будуть мати достатньо часу перейти трамвайні колії рухаючись на тролейбусну зупинку (трамваї будуть стояти на заборонному сигналі світлофора).

Так само це рішення знизило б аврійність і з іншого боку. Багато пішоходів перетинають перехрестя на червоне світло, якщо на іншій стороні на зупинці знаходиться трамвай, і вони хочуть ним скористатися. Зелене світло чекати вони не можуть, знаючи що трамвай після пішохідного зеленого починає рух. Тому часто ігнорують червоний сигнал і перебігають дорогу.

Будьте уважні на дорогах! Дотримуйтесь правил дорожнього руху!


Переглядів: 8343
Поширень: 0