Днями до Староміського райвідділу міліції надійшло повідомлення від бригади лікарів швидкої допомоги про те, що прибувши на виклик, вони за місцем проживання виявили мертвою 37-річну господарку будинку. На тілі жінки були численні синці та подряпини. Чоловік померлої пояснив, що його жінка впала з драбини, розташованої в будинку, та не змогла підвестися. Він негайно викликав лікарів, аби вони надали їй медичну допомогу.

на фото будинок, де сталась трагедіяПід час розтину було встановлено, що жінка отримала тілесні ушкодження несумісні з життям. У потерпілої пошкодженні внутрішні органи, закрита черепно-мозкова травма, зламані усі ребра та розірвана селезінка. Стало зрозумілим, що такі ушкодження внаслідок лише падіння отримати неможливо.

Як повідомив начальник Староміського відділу міліції Юрій Найчук, за підозрою у нанесенні тяжких тілесних ушкоджені, які призвели до смерті, працівниками карного розшуку було затримано чоловіка потерпілої. Після тривалих суперечливих виправдовувань, 38-річному чоловікові нічого не залишилось, як розповісти, що сталось насправді.

Того дня чоловік разом зі своїм 19-річним сином повернувся з Росії, де чотири місяці перебував на заробітках. Приїхавши додому, син пішов провідати бабусю, а батьки залишились дома. Господарка накрила стіл та достала пляшку міцного напою, аби відсвяткувати приїзд чоловіка. Рідні люди, які довго не бачились, говорили про життя, про сина, про майбутнє… Під час розмови, жінка запитала чоловіка, чого він так довго не повертався додому, та припустила, що може в нього там з’явилась нова родина. На цьому ґрунті між подружжям виникла сварка, яка переросла у бійку. Коли знесилена від побоїв жінка впала на підлогу, чоловік припинив знущання та подався до найближчого магазину за пивом. Коли він повернувся, жінка була ще жива. Вона сказала, що вже пізно, та треба йти спати. Але чоловік вирішив ще випити. Пиво, яке він приніс, швидко закінчилось, і він знову пішов до магазину. Коли чоловік вдруге підійшов до жінки, то побачив, що вона знаходиться без свідомості. Тоді він викликав карету швидкої допомоги, але було пізно. Лікарі, які прибули на виклик, лише констатували смерть потерпілої.

Аби уникнути покарання, чоловікові спало на думку вигадати історію про те, що жінка, не втримавши рівновагу, впала з драбини, яка знаходилась у будинку.

Зараз чоловік затриманий. Проти нього порушена кримінальна справа за ч.2 ст. 121 Кримінального кодексу України – умисне тяжке тілесне ушкодження, яке спричинило смерть потерпілого. Тепер чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.


Переглядів: 3521
Поширень: 0