До Козятинського райвідділу міліції звернулась 61-річна пенсіонерка з заявою про те, що троє невідомих, о дванадцятій годині ночі, проникли в її будинок, та застосувавши фізичну силу, заволоділи грошима в сумі 250 гривень. Також жінка повідомила, що на обличчях нападників були маски, зроблені з панчохи.

Як повідомив начальник Козятинського райвідділу міліції Олег Будківський, лише доба знадобилась працівникам міліції аби встановити осіб причетних до скоєння цього злочину. Ними виявились троє місцевих жителів, двоє з яких – рідні брати. Хлопці раніше вже попадали в поле зору працівників міліції та раніше були неодноразово судимі за крадіжки.

Того вечора, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, хлопці домовились вчинити напад на свою сусідку, одиноку літню жінку, щоб заволодіти її грошима та цінними речами. Один з молодиків залишився «на шухері», а брати подались до будинку своєї жертви. Аби залишитись невпізнаними, хлопці на обличчя наділи маски з панчохи. Вночі, коли господарка спала, хлопці витягли шибку з вікна, розташованого біля вхідних дверей, та проникли у будинок. Почувши шум, пенсіонерка прокинулась та вийшла з кімнати з’ясувати, що сталось. Побачивши жінку, зловмисники дерев’яною палкою почали бити пенсіонерку по голові, при цьому вони вимагали від своєї жертви, щоб вона добровільно віддала їм гроші. На таку пропозицію жінка одразу погодилась та віддала зловмисникам сумку, в якій знаходились 250 гривень. Отримавши те, за чим прийшли, хлопці залишили будинок.

Сумку, в якій знаходились гроші потерпілої, хлопці сховали на полі у копиці сіна.
Зараз усі троє учасники скоєння злочину затримані. Стосовно них порушено кримінальну справу за ч.3 ст. 186 Кримінального кодексу України – грабіж, поєднаний з проникненням у житло.


Переглядів: 3010
Поширень: 0