Один з останніх кричущих злочинів, що змусив здригнутися бувалих правоохоронців, відбулося в грудні. Рано вранці в Тиврівське районне відділення міліції надійшло повідомлення про страшну знахідку - на території тракторного стану с. Строїнці, в салоні неробочого «МАЗу» бригадир під час ранкового обходу виявив труп невідомої дівчини. За лічені хвилини на місці злочину вже працювала слідчо-оперативна група міліції. На тілі мертвої оголеної дівчини були сліди насильницької смерті. За висновком судово-медичної експертизи, нещасну задушили.

За словами заступника слідчого управління УМВС у Вінницькій області Сергія Кримчука, міліціонери з\'ясували особу загиблої - нею виявилася 17-річна учениця ліцею.

У цьому році Оксана вступила до навчального закладу і була на хорошому рахунку у викладачів. Її знали як старанну ученицю і добру, чуйну дівчину, не розпещену життям. Її сім\'я жила дуже скромно, деколи у Оксани не було грошей, щоб з\'їздити на вихідні додому, в село в Козятинському районі. Ось і в цю суботу, що стала для неї останньою, дівчина не змогла побачити рідних. Вона погодилася на запрошення своєї нової знайомої провести час у цікавій компанії. Дівчина і припустити не могла, чим обернеться для неї ця фатальна зустріч ...

Підозрюваного у вбивстві міліція затримала в той же день. 25-річний Анатолій (ім\'я змінено), місцевий житель, який працював сторожем на сільгосппідприємстві, того вечора знаходився на чергуванні. Час повільно тягнувся, він подзвонив своєму приятелеві, поскаржився на нудьгу і запросив його з дівчиною до себе. Він попросив, щоб та взяла з собою подружку. Через деякий час на територію господарства під\'їхало таксі, з машини вийшов хлопець з двома дівчатами. Анатолій турбувався, що гості приїхали без спиртного і відправив таксиста по горілку. Після цього компанія розташувалася в сторожовому приміщенні. Оксані відразу не сподобався Анатолій - огрядний, неохайний, вульгарний . Та й уся ця компанія, в якій вона опинилася, була для неї випадковою і неприємною, дівчина відмовлялася пити горілку, і лише трохи пригубила після настійних умовлянь подружки і п\'яних кавалерів. Оксана хотіла піти, але грошей на таксі не було, і дівчині нічого не залишалося, як чекати, поки її подруга з хлопцем не зберуться додому. Парочка ж, навпаки, їхати нікуди не хотіла, усамітнившись в іншому приміщенні, а Оксана залишилася сам на сам з Анатолієм. Господар сторожки почав приставати до дівчини і дав волю рукам, вона чинила опір і намагалася втекти, але не змогла дати відсіч фізично сильному кривднику. Їй не вдалося вирватися з чіпких рук гвалтівника, який спочатку придушив її, а потім задовольнив п\'яну хіть. Слідство розбереться, що підштовхнуло злочинця вбити дівчину - страх бути викритим або спосіб задовольнити збочені сексуальні бажання.

... З бездиханного тіла жертви він зняв одяг і спалив. Під час слідства обвинувачений не міг пояснити навіщо він це зробив, посилаючись на те, що був паралізований страхом і не усвідомлював свої дії.

Повернувшись до товаришів по чарці, повідомив, що Оксана образилася і пішла. Покликавши приятеля на вулицю, вбивця зізнався, що задушив дівчину і попросив його допомогти заховати труп. Удвох вони занесли вбиту в кабіну неробочого «МАЗу» і залишили там до ранку. Приятель з дівчиною поїхав додому, а Анатолій спокійнісінько пішов спати, вирішивши на наступний день вивезти тіло подалі і закопати. Але доля розпорядилася інакше і вранці працівник господарства випадково заглянув в кабіну неробочої вантажівки ...

Обвинувачений у скоєнні умисного вбивства Анатолій провину визнав частково, стверджуючи, що вступив в інтимний контакт з дівчиною за згодою, а задушив її в пориві пристрасті. У слідства є достатньо підстав критично ставитись до показів обвинуваченого. Призначено низку експертиз, в тому числі, біологічну, судово-медичну, які до кінця розставлять всі крапки над «і» у цій кримінальній історії. Крім цього, обвинуваченого перевіряють на причетність до аналогічних злочинів. Зокрема, за наявною інформацією від рук гвалтівника, ледь не загинула ще одна дівчина, яка завдяки щасливому випадку уникнула страшної долі.

До суду обвинувачений у тяжкому злочині буде знаходитись за гратами слідчого ізолятора.
До кримінальної відповідальності буде притягнуто і приятель Анатолія за приховування тяжкого злочин, не дивлячись на дачу свідчень. Адже до встановлення його особи і затримання, свідок скоєного вбивства дівчини, не повідомив про злочин в правоохоронні органи. Йому пред\'явлено звинувачення за ст. 396 ч.1 КК України (заздалегідь не обіцяне приховування особливо тяжкого злочину). Слідство у цій справі триває.


Переглядів: 4717
Поширень: 0