Це сталось днями поблизу села Шипіївка. В молодого мисливця вистрілив його 29–річний товариш з 30- метрової відстані з одноствольної гвинтівки ТОЗ -16. Чоловік перезаряджав зброю і випадково натиснув на спусковий гачок. Цей факт сьогодні підтверджує батько потерпілого, який був третім учасником полювання. Заряд мілкого дробу потрапив у спину молодому хлопцю, в поперекову ділянку хребта. Пораненого чоловіка доставили у районну лікарню, де він декілька днів був без свідомості. Сьогодні хлопець перебуває в одній з лікарень міста Вінниці і знаходиться у свідомості.

Стан його здоров’я оцінюють як задовільний. Як повідомив начальник Калинівського райвідділу міліції Микола Господарець, за попереднім розслідуванням було встановлено, що рушниця , з якої поранили чоловіка виявилась незареєстрованою. Зброя, зі слів її власника, залишилась в спадок від дідуся. Цього громадянина буде притягнуто до кримінальної відповідальності. Кримінальна справа порушена за фактом необережного тяжкого тілесного ушкодження (ст. 128 ККУ ). За подібний злочин передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до 2 років.

Начальник дозвільної системи УГБ УМВС України у Вінницькій області Ігор Ковалик розповів, що за останні три місяці до адміністративної відповідальності було притягнуто близько 600 чоловік за порушення правил та умов зберігання мисливської зброї. У громадян вилучено 229 рушниць. З листопада минулого року по 16 січня цього року тривав сезон полювання на пушного звіра. Протягом цього часу на території Вінницької області був зареєстрований тільки один випадок необережного поводження зі зброєю під час полювання.


Переглядів: 3762
Поширень: 0