Наприклад, достатньо натиснути на значок мікрофона та вимовити "На вулицю Фрунзе!" — і програма побудує маршрут. Голосове керування запущене в режимі бета-тестування.

У новому Навігаторі інтерфейс і голосові підказки доступні українською та російською мовою. Програма враховує мовні вподобання користувача та спілкується з ним тією мовою, яку він вибрав у налаштуваннях телефона. Голосовий супровід тією чи іншою мовою доступний у двох варіантах — у жіночому та чоловічому виконанні. Жіночий голос користувачам уже знайомий за попередньою версією Навігатора.

Нова програма не лише "говорить" двома мовами, а й розуміє голосові команди. Це дозволяє керувати Навігатором, не відволікаючись від дороги. За допомогою голосових команд можна будувати маршрути, а також повідомляти про події на дорозі. Програма розуміє, що значить "їдемо на вулицю Петровського", або, наприклад, "тут ДТП". Керування голосом поки що працює в режимі тестування. Щоб навчити Навігатор безпомилково розуміти голосові команди, важливо отримати якомога більше відгуків користувачів. Для надсилання таких повідомлень на Яндекс.Картах є форма зворотного зв’язку.

Завантажити програму можна в AppStore та Google Play, а дізнатися подробиці про неї — у блозі Яндекс.України.


Переглядів: 3210
Поширень: 0