Аналітики компанії SquareTrade провели дослідження надійності 30 тисяч ноутбуків дев\'яти найбільш популярних виробників.

За даними фахівців, в середньому через три роки використання з ладу виходить чверть нетбуків, 20% ноутбуків середнього рівня і 18% дорогих гаджетів. При чому ці дані стосуються лише поломок, пов\'язаних безпосередньо з "залізом". Ще щонайменше 10% лептопів виходять з ладу через необережну експлуатацію.

Найбільш надійними ноутбуками SquareTrade визнав пристрої, вироблені корпорацією Asus. В середньому за три роки ламається лише 15,6% з них.

Друге місце посіли ноутбуки Toshiba. Для ремонту за гарантією протягом трьох років з ними звертаються у 15,7% випадків. Третя строчка рейтингу надійності належить Sony з показником в 16,8%. Ноутбуки Apple посідають четверте місце, Dell - п\'яте, Lenovo – шосте.

Три останні місця в рейтингу посіли, відповідно, Acer (в гарантійний ремонт протягом трьох років потрапляє 23,3% ноутбуків), Gateway (23,5%) та корпорація HP (25,6%). Рівень постачань ноутбуків у цих компаній високий і основна маса продуктів - це пристрої середнього і нижчого цінового діапазону. Природно, вони менш надійні лептопів вартістю від 1000 доларів і вище.

У SquareTrade наголосили, що кількість зламаних ноутбуків будь-якого виробника значно зростає після першого року служби. Так, через рік після покупки апаратні збої з\'являються у 4,7% пристроїв. Під час другого року частка таких випадків зростає до 12,7%. На третій рік середня частка гарантійних випадків становить 20,4%. При цьому нетбуки ламаються значно частіше за ноутбуки.


Переглядів: 4400
Поширень: 0