Газети починають виходити в тривимірному форматі. У Бельгії щотижнева газета La Derniere Heure у своєму номері від 9 березня опублікувала в тривимірному форматі всі свої фотографії.

"Це прем\'єра для Бельгії і, можливо, для Європи", - сказав головний редактор газети Убер Леклерк.

Для перегляду тривимірної газети до неї додаються спеціальні окуляри. Платити за них окремо не потрібно. Новий вигляд газети надрукували на високоякісному папері. Вона світліше, ніж та, яку La Derniere Heure використовує зазвичай. Це дозволяє досягти кращого ефекту від перегляду газети в тривимірному форматі. На обробку кожної фотографії було потрібно близько 20 хвилин замість однієї, повідомляє радіостанція "Ехо Москви". Незважаючи на більш високу собівартість виробництва газети в такому вигляді, її тираж продавався за звичайною ціною.

Він збільшився з 85 тис. до 115 тис. примірників.

Шрифт нічим не відрізняється від класичних видань. Наскільки виправдане використання таких технологій в новинних газетах, експертам сказати важко, але цей формат може виявитися затребуваним при виданні глянцевих журналів.

Газети майбутнього стануть такими, якою була газета чарівників в книгах про Гаррі Поттера - із змінним текстом, жвавою фотографією, але при цьому всіма споживчими властивостями паперу. Так вважає генеральний директор видавничого дому "Комерсант" Дем\'ян Кудрявцев.

Цю думку він виклав на V щорічній конференції "Медіабізнес. Нові правила гри", яку провела газета "Ведомости".

"Поділ на інтернет і традиційні ЗМІ - річ безглузда завтра", - вважає він. Дем\'ян Кудрявцев також вважає, що в наступного покоління не буде досвіду використання паперу, як у наших дітей немає досвіду використання коней.

У той же час він підкоригував свій прогноз, зроблений три роки тому, що газета перестане бути продуктом масового споживання і перейде в розряд елітних продуктів, таких як сигара. "Але і сигари і сигарети курять. А на конях вже не долають відстані. Тому я кажу, що газети не будуть цілком у відомому нам вигляді", - заявив голова ВД "Комерсант".


Переглядів: 2373
Поширень: 0