У вівторок, 2 березня, глава Apple Стів Джобс, який перебуває у безстроковій відпустці за станом здоров\'я, провів презентацію планшетного комп\'ютера iPad другого покоління.

Представлений планшет отримав корпус, який на третину тонший за корпус попередньої моделі iPad. Пристрій оснастили потужним двоядерним процесором Apple A5 і двома відеокамерами.

В Apple розраховують, що внесені зміни дозволять iPad успішніше протистояти натиску конкуруючих планшетів на базі двоядерних процесорів.

Продажі iPad нового покоління почнуться на території США 11 березня за ціною попередньої моделі. Найдоступніша модель нового планшету з обсягом пам\'яті 16 Гбайт і без вмонтованого модуля для роботи у стільникових мережах коштуватиме 499 доларів. Окрім iPad чорного кольору, компанія запропонує покупцям варіант у білому корпусі.

На ринки ще більш ніж 20 країн iPad 2 надійде 25 березня.

У США Apple продаватиме модифікації планшета із стільниковим модулем, які зможуть працювати у мережах операторів AT&T і Verizon (експлуатують мережі GSM- і CDMA-стандарту відповідно).

Тим часом, на сьогоднішньому заході, що проходив у Сан-Франциско, була представлена і оновлена версія мобільного додаткового устаткування для читання електронних книг iBooks. За словами Джобса, власники портативної техніки Apple викачали з інтернет-магазину компанії більше 100 мільйонів книг.

Зазначимо, що поява Стіва Джобса на сьогоднішній церемонії вважалася головною інтригою презентації нового продукту Apple. ЗМІ розглядали різні сценарії: або Джобс проведе презентацію, або просто вийде і привітає пресу, або зовсім не приїде.

Як відомо, у середині січня Джобс заявив про те, що йде у безстрокову відпустку за станом здоров\'я.

У 2004 році він лікувався від раку підшлункової залози, а у 2009 році переніс операцію з пересадки печінки. Багато медичних експертів висловлювали думку, що, можливо, Джобсу знадобиться повторна трансплантація у разі, якщо донорська печінка остаточно не приживеться.


Переглядів: 2299
Поширень: 0