Невблаганний закон економічної кризи - мігрант повинен піти з ринку праці. Федеральна міграційна служба Росії вже заявила, що такі “не громадяни” не повинні тинятися в країні без діла. Відтак, вже найближчим часом Москва розпочне депортацією всіх приїжджих, які втратили роботу.

Гастарбайтер в Росії, як ліки від скрути. Виробництво в країні впало, а безробіття зросло, і Москва взялася за мігрантів – їхню квоту скоротили вдвічі. Тепер без роботи залишаться до 4 мільйонів іноземців. Тобто, Росії, люди, що виконували найважчу роботу: будували, прибирали вулиці, торгували на ринках і шоферували, нині вже не потрібні.

Федеральна міграційна служба країни підсумовує: торік гастарбайтерів побільшало двічі і свою місію ця дев\'ятимільйонна армія виконала. Зарорбітчани заповнили дефіцит населення і робочої сили на 70%. Тепер мігрант зробив свою справу, мігрант повинен піти.

Олександр Жуков, заступник голови уряду Росії: «На сегодняшний день в России растет безработица, многие российские, граждане теряют работу и соответственно должен меняться подход в необходимости привлечения иностранной рабочей силы».

Втім, навесні полку мігрантів прибуде. Ринок праці СНД ще у гіршому стані, тож у пошуках кращої долі іноземці приїдуть саме до Москви. МВС Росії вже малює чорні картини - зростання злочинності, ксенофобії та голодні бунти.

Костянтин Ромодановській, директор федеральної міграційної служби Росії: «Давайте страшилок рисовать не будем, что безумно так плохо. Угроза есть. Кто выходит на дорогу с дубиной? Голодный, оборванный. Елси такого не будет, и ситуация изменится».

Тим часом, "зайві", на перший погляд, руки приносять далеко не зайвий прибуток Росії. Мігранти формують 6-8% ВВП країни. А податків лише легальні мігранти торік сплатили аж 2 мільярди доларів. Та й працюють іноземці, зазвичай, за невеликі гроші, і на роботі, від якої росіяни часто відмовляються.

Енріко Понзіані, директор московського бюро міжнародної організації з міграції: «Багато хто хибно вважає, що мігранти відбирають чужу роботу, насправді вони створюють робочі місця. Мігранти можуть допомогти подолати наслідки економічного спаду. Просто відправляти їх додому - це не вирішення проблеми. Це серйозний удар по економіці».

Проте Росія до мігрантів невблаганна. Безробітних батраків просто депортуватимуть на батьківщину.


Переглядів: 717
Поширень: 0