"Керівники банків повинні забезпечити продаж іноземної валюти, купленої на валютному аукціоні за курсом, що не може перевищувати курс аукціону плюс 0,2% від суми покупки, що становить збір на обов\'язкове державне пенсійне страхування. Стягнення будь-яких комісій при здійснені операцій із погашення заборгованості фізичних осіб за кредитними угодами або підвищення курсу продажу іноземної валюти за такими операціями забороняється", - йдеться у повідомленні.

Куплену на аукціоні валюту повинні використати за цільовим призначенням протягом п\'яти робочих днів від дня її зарахування на кореспондентський рахунок банку. Формування реєстру кредитних угод, відповідно до якого купується валюта на аукціоні НБУ, здійснюється банком за узгодженням із клієнтом: до реєстру вносять інформацію лише за кредитними договорами, укладеними до 15 жовтня 2008 року.

Нагадаємо, участь у першому цільовому валютному аукціоні НБУ, спрямованому на підтримку позичальників, взяли 12 банків, які купили $34,53 млн. за курсом 7,8 грн./$. Проведення наступного цільового аукціону заплановано на наступний тиждень.


Переглядів: 803
Поширень: 0