"Укрпромбанк буде ліквідований, а кошти вкладників передані в "Родовід Банк", – відзначила Ю.Тимошенко.

Пізніше Кабмін прийняв рішення про переведення депозитів вкладників "Укрпромбанку" в "Родовід Банк". Депозитні рахунки будуть переведені протягом місяця. Після цього планується почати виконання зобов\'язань по депозитах.

Раніше сьогодні голова ради НБУ Петро Порошенко заявив, що Національний банк України погодив всі необхідні питання для переводу активів і пасивів "Укрпромбанку" в державний "Родовід Банк". "Залишилася лише технічна робота", - сказав він.

У той же час 6 серпня ц.р. Кабмін заявляв про готовність націоналізувати "Укрпромбанк" і банк "Надра" протягом місяця. Пізніше, 9 вересня, відповідаючи на питання про подальшу долю "Укрпромбанку" і можливості його ліквідації, в.о. міністра фінансів Ігор Уманський заявив: "Мова йде про забезпеченні зобов\'язань перед вкладниками "Укрпромбанку" фізичними особами. Це все, що я можу сказати".

На початку жовтня ц.р. Президент України Віктор Ющенко зажадав від уряду негайно вжити заходів з відновлення фінансового стану ТОВ "Укрпромбанк". Президент виразив стурбованість ситуацією навколо рекапіталізації "Укрпромбанку".

На думку представника Міжнародного валютного фонду в Україні Макса Альєра, діяльність "Укрпромбанку", а також банку "Надра", може бути відновлена через п\'ять місяців завдяки зусиллям українськиої влади. "Можу припустити, що через п\'ять місяців ситуація в цих банках відновиться", - сказав він 18 вересня ц.р.

Раніше повідомлялося, що на покупку "Укпромбанку" є чотири серйозні претенденти. "Всі інвестори дивляться на державу, - заявляв 31 серпня тимчасовий адміністратор "Укпромбанку" Костянтин Раєвський. - Одні хочуть увійти після того, як буде проведена рекапіталізація – викупити банк у держави. Інші – ввійти разом з державою; деякі розглядають можливість стати єдиним інвестором. Щоб інвестори могли щось підписати, їм потрібне якесь остаточне рішення уряду. Нацбанк рекомендував "Укрпромбанк" для рекапіталізації, і Кабмін підтвердив намір його рекапіталізувати. Уряд хоче, щоб замість листа Cargill надав затверджений графік реструктуризації боргу. Але на сьогодні у жодного банку такого графіка немає", - сказав К.Раєвський.

Нагадаємо, Нацбанк ввів тимчасову адміністрацію в "Укрпромбанку" 20 січня, коли банк втратив ліквідність внаслідок відтоку внесків і відмови заправок ANP погашати кредити. "Укрпромбанк" зареєстрований в 1989 р. На 1 вересня 2009 р. мережа "Укрпромбанку" складається з 26 філій і 269 відділень, кількість банкоматів – 236, кількість банківських терміналів – 418, кількість торгових терміналів – 348. Банк входить до першої групи банків по рейтингу НБУ (найбільші банки). Станом на 1 вересня 2009 р. кредитово-інвестиційний портфель банку складав 11 млрд 828,1 млн грн, статутний капітал банку – 836 тис. 250 грн, депозити фізичних осіб – 6 млрд 838 млн грн, депозити юридичних осіб – 1 млрд 644,1 млн грн.


Переглядів: 856
Поширень: 0