"Економічне відновлення, очікування щодо сальдо поточного рахунку, фінансового рахунку дають підстави думати, що стабільність на валютному ринку збережеться як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективах", - зазначив Шумило.

Разом з тим, він відмовився прогнозувати можливий курс гривні щодо долара.

"Якщо оголошена політика гнучкого валютного курсу, а в нас вона оголошена, то центральні банки в таких випадках не роблять публічних офіційних заяв щодо прогнозного курсу, тому що це сприймається як зобов\'язання цей курс утримувати", - зазначив Шумило.

Водночас, він заявив, що регулятор прогнозує збільшення кредитування в Україні на 9-13%.

"Ми очікуємо в цьому році економічної активності. Ми вважаємо, що є всі підстави отримати у цьому році, щонайменше, на 3-4% і надалі ще більшу економічну активність ... Макроекономічні умови, зростання грошової бази, які кореспондується з таким ростом інфляції і ВВП, дозволяє нам збільшити кредитування, зростання грошової бази на 9-13% ", - зазначив Шумило.

Також він додав, що у населення є гроші, і воно поступово повертає гроші в банківський сектор.

Тим часом, за словами виконавчого директора НБУ, економічне зростання в Україні в січні-березні-2010 склал приблизно 5% по відношенню до аналогічного періоду 2009 року.

"Ми бачимо зростання в першому кварталі і зараз оцінюємо його на рівні приблизно 5%: у першому кварталі до першого кварталу в річному численні, і зростання на такому ж рівні в першому кварталі до четвертого кварталу минулого року", - сказав він під час присвяченого відновленню будівельної галузі форуму в Києві в п\'ятницю.

Одночасно Шумило зазначив, що, за оцінками Нацбанку, економічне зростання в Україні спостерігається вже з другого кварталу 2009 року. "Вже з другого кварталу минулого року економічне зростання в країні відбувається на рівні близько 1,5% на квартал до кварталу", - сказав він.


Переглядів: 896
Поширень: 0