За І півріччя 2011 року до бюджету Пенсійного фонду України у Вінницькій області з усіх джерел фінансування, за оперативними даними, надійшло 3 млрд. 425 млн. грн. Із них власні надходження становлять 1млрд. 572 млн. грн. У порівнянні до показників 2010 року, власні надходження зросли на 19,8%, або на 260,1 млн. грн. Про це повідомив начальник головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Микола Черненко під час прес-конференції з представниками місцевих засобів масової інформації, яка відбулась 29 липня.

Микола Черненко також проінформував про те, що за 6 місяців 2011 року в регіоні виплачено пенсій та грошової допомоги 3,5 млрд. грн., що майже в 1,13 разів більше, ніж у відповідному періоді минулого року.

Протягом 6 місяців на 9% зменшено заборгованість зі сплати страхових внесків до Пенсійного фонду, на 11% - заборгованість з відшкодування пільгових пенсій.

Видатки на виплату пенсій за цей же період склали 3458,3 млн. грн.

Микола Черненко підкреслив, що Пенсійні виплати в області фінансуються своєчасно і в повному обсязі. Кожен пенсіонер, згідно з графіком, з 4 до 25 числа отримує пенсію за поточний місяць.

Кількість осіб, яким призначено пенсію протягом зазначеного періоду склала більше 13 тисяч. Станом на 1 липня 2011 року, за словами Миколи Черненка, управлінням Пенсійного фонду України у районах, містах області та районах м. Вінниці оформлено та призначено 767 пенсій за особливі заслуги перед Україною.

Для забезпечення контролю за додержанням термінів призначення та виплати пенсій всі управління здійснюють щомісячний моніторинг поданих заяв на призначення пенсій та проведення їх перерахунків.

Зусилля спеціалістів районних та міських управлінь направлені на розгляд звернень та виконання судових рішень дітей війни і постраждалих від Чорнобильської катастрофи. Видатки на виплату доплат згідно рішень судів за 6 місяців поточного року зросли до 141,8 млн. грн.

Впливати на дану ситуацію органи Пенсійного фонду не спроможні. Нині у деяких районних управліннях щоденно реєструються до сотні судових рішень. Усі рішення виносяться у скороченому провадженні і повинні негайно бути виконані.


Переглядів: 3592
Поширень: 0