Керівник області закликав підприємців та владу об’єднатися навколо вирішення існуючих проблем, зокрема, щодо подолання корупції в системі державних органів.

Підприємці скаржаться, що їм важко вибудовувати свої відносини з чиновником, незважаючи на те, що влада робить відчутні кроки назустріч. Голова облдержадміністрації запропонував учасникам зустрічі розділити відповідальність за розвиток підприємництва в області. «Спільно з вами ми повинні побудувати відкритий діалог: без відкритості, без вашої інформації і сигнали про незаконні дії чиновників ми нічого не зможемо зробити», - зауважив він. Микола Джига доручив скликати спеціальну нараду за участі підприємницьких організацій та контролюючих органів з метою вирішення усіх конфліктних моментів. В свою чергу, голова регіональної ради підприємців при облдержадміністрації Алла Алєксєнцева закликала колег відступити від лобіювання власних вузьких інтересів та разом з владою працювати щодо вдосконалення законодавчих норм, які б чітко визначили «правила гри» для всіх.

На сьогодні, за рейтинговою оцінкою розвитку малого підприємництва, повідомив начальник Головного управління економіки ОДА Андрій Гижко, область знаходиться на 13 місці серед регіонів України. За півроку створено 565 нових малих підприємств, що на 38% більше проти минулорічного. Зростають обсяги реалізації продукції малого бізнесу, як і надходження від його діяльності до бюджетів. Проте, незважаючи на позитивну динаміку росту, в області занепокоєні порівняно низьким рівнем зарплат на малих підприємствах. Він на 42% нижчий середнього по області та майже на 17% менше, ніж на малих підприємствах по Україні. Голова облдержадміністрації підкреслив: «Рівень життя громадян залежить не тільки від влади. І влада, і бізнесі – усі ми працюємо для людей, ми обслуговуємо людей, тому повинні спільно шукати алгоритми вирішення соціальних проблем».

З метою подальшого розвитку співпраці між бізнесом і владою сторони підписали Угоду про партнерство між Вінницькою обласною державною адміністрацією, Вінницькою обласною радою та Регіональною радою підприємців.

На останок зустрічі голова облдержадміністрації разом з головою облради привітали підприємців з наступаючим професійним святом та відзначили кращих почесними грамотами. Микола Джига побажав підприємцям «натхнення, сміливості і відвертості». Та наголосив: «За справедливість і правду треба боротися, треба берегти здобуті результати і їх примножувати. Подолати проблеми можна тільки разом».

Для довідки:
В малому бізнесі Вінниччини працює п’ята частина усього населення.
Надходження до місцевих бюджетів від діяльності малого бізнесу за 1 півріччя поточного року зросли на 30 млн.грн., або на 21%. При цьому, зростання надходжень до місцевого бюджету від малого бізнесу характеризуються випереджаючими темпами порівняно із зростанням загальних обсягів надходжень (+18,6%).
Питома вага обсягу реалізованої продукції малими підприємствами в загальних обсягах реалізації становить майже 24%.


Переглядів: 2860
Поширень: 0