Наприкінці квітня цього року у Міністерстві з питань житлово-комунального господарства було підбито підсумки щорічного конкурсу «Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку - 2010». Загалом конкурсна комісія відзначила активну участь у проекті Івано-Франківської, Вінницької, Запорізької, Київської, Миколаївської, Полтавської, Херсонської та Черкаської областей. Переможців визначали, враховуючи статус населених пунктів, за рейтинговими критеріями з 26 показників. Відтак, за другою категорією лідерами щодо забезпечення благоустрою, належного санітарного стану та озеленення стали міста Вінниця та Івано-Франківськ. За щоденну працю, результатом якої є квітучі клумби та зелені зони, чисті та освітлені вулиці обласного центру міський голова Володимир Гройсман вручив почесні грамоти Вінницької міської ради та грошові винагороди 44 працівникам галузі ЖКГ та благоустрою. «Сьогодні змінюється не лише обличчя міста, а й самі вінничани, які з більшою повагою ставляться до вашої повсякденної праці, - зазначив Володимир Гройсман. - Бажаю вам успіхів у подальшій роботі, в тому числі стосовно благоустрою обласного центру».

Ще одним підтвердженням належної роботи служб, які забезпечують стабільну життєдіяльність міста, став звіт директора департаменту міського господарства Вінницької міської ради Василя Броварника щодо підготовки до осінньо-зимового періоду 2011-2012 років. Зокрема, у міжопалювальний період для надійної роботи котельних установок та теплових мереж теплопостачальні підприємства провели значну роботу. Відтак, працівниками КП «Вінницяміськтеплоенерго» за кошти підприємства виконано поточний ремонт 14 котелень, капітальний ремонт тепломереж (загальна протяжність становить майже 1,6 км), капітальний ремонт п\'яти центральних теплових пунктів та поточний ремонт 177 центральних та індивідуальних теплових пунктів. Крім того, виконано гідропневматичну промивку 75 житлових будинків, ремонт майже 2,2 тис. елеваторних вузлів житлових будинків та поточний ремонт 205 км теплових мереж. «На даний час проводяться планові ремонтні роботи по заміні тепломереж по вул. Космонавтів, Першотравневій та Володарського, проводяться ремонтні роботи на двох котельнях, які знаходяться за адресами вул. М.Кошки, 12 та К.Маркса, 18а. - зазначив Василь Броварник. - Роботи планується завершити до кінця поточного місяця».

Підприємством ДП Теплокомуненерго «Маяк» виконано поточний ремонт чотирьох котлів, ремонт насосного обладнання та запірної арматури, замінено 157 метрів тепломереж (із запланованих 137) та капітальний ремонт центрального теплового пункту. Крім того, виконано поточні ремонти обладнання 14 центральних та індивідуальних ТП та 17 км теплових мереж.

Працівники ще одного підприємства, яке надає вінничанам послуги з теплозабезпечення КП «Вінницяоблтеплоенерго» - влітку також здійснили ряд заходів. Зокрема, у міжопалювальний період поточним ремонтом було відремонтовано 13 котелень, замінено 1,4 км тепломереж, відремонтовано обладнання восьми ЦТП та 30 км теплових мереж.

«Вінницяоблводоканалом» у міжсезонний період проводилась підготовка об\'єктів водопостачання та водовідведення міста до зими - заміна каналізаційних мереж, ремонт насосних агрегатів на каналізаційних та водопровідних насосних станціях, ремонт водорозбірних колонок та заміна аварійних водопровідних мереж.

У житловому фонді в рамках підготовки до зими було відремонтовано 49,9 тис. м² м\'якої крівлі, 14,7 тис.м2 із них - капітальним ремонтом. «Виконано також ремонт 3,6 тис.м2 шиферних покрівель (при запланованих 2 тис.м2), в тому числі 1,3 тис.м2 - відремонтовано капітально. - повідомив Василь Броварник. - Проведено скління вікон сходинкових клітин багатоповерхівок, ремонт та заміну ділянок трубопроводів теплопостачання, гарячого та холодного водопостачання, виконано ремонт та заміну 4,3 тис. м. п. ділянок трубопроводів каналізації при запланованих 3 тис. м. п. тощо».

Цьогоріч проведено поточний ремонт 323 тис. м2 асфальтобетонного покриття прибудинкових територій. Станом на 20 вересня житлово-експлуатаційними підприємствами міста до роботи в осінньо-зимовий період 2011-2012р.р. підготовлено 9 одиниць тротуарно-прибиральної техніки. Для здійснення якісного прибирання прибудинкових територій в зимовий період закуплено 2 одиниці спецтехніки, 8 одиниць додаткового обладнання для посипання прибудинкових територій взимку.

Окрім того, комунальними службами виконані роботи по поточному ремонту 39,11 тис. м² асфальтобетонного покриття доріг на 134 вулицях міста, ремонт щебеневого покриття доріг площею 8,78 тис.м², відремонтовано та очищено 61 колодязь питної води (із запланованих 79). Капітальний ремонт асфальтобетонного покриття доріг упродовж року було виконано на вулицях Пушкіна, Першотравнева, Чорновола, В. Порика, Лебединського, Юності, Воїнів-Інтернаціоналістів, Чехова (нижній шар), Козицького загальною площею 77,3 тис.м². Поточний ремонт покриття тротуарів здійснювався на 41 об\'єкті обласного центру, а на п\'яти об\'єктах було здійснено їх капітальний ремонт. Зокрема, на вулицях Маяковського та Пирогова (поблизу казначейства), Коцюбинського (площа поблизу пам\'ятника), на площі ім. Стуса та вул. Хмельницького шосе (вхід до ЦПКіВ ім. Горького). Протягом року було влаштовано 12 пандусів на пішохідних переходах, зупинках громадського транспорту та інших об\'єктах благоустрою для створення безпечних умов пересування людей на візках та батьків з дитячими колясками.

З початку року у місті встановлено 850 енергозберігаючих світильників, проведено поточний ремонт освітлення пішохідних переходів на 11 об\'єктах. Загалом цьогоріч заплановано встановити енергозберігаючі світильники (1650 світлоточок) на територіях закладів освіти, охорони здоров\'я, дворових територіях ЖЕКів та завершити роботи з монтажу зовнішнього освітлення вулиць приватного сектору забудови, на яких Вінницькими МЕМ встановлені нові опори (вулиці: Квітуча, Левадна, Грушева, Молодіжна, пров. Левадний).

Станом на 20 вересня міським комунальним підприємством «Вінницьке трамвайно-тролейбусне управління» проведено капітальний ремонт п\'яти тролейбусів та 10 трамваїв, поточний ремонт восьми тролейбусів та ремонт 0,23 км трамвайної колії. Крім того, цього року підприємством було проведено тендер із закупівлі автобусів, за підсумками якого укладено договір з Корпорацією «Богдан» на придбання 15 одиниць великих міських автобусів Богдан А70110. 31 серпня КП «ВТТУ» отримало перший автобус, інші мають надійти до листопада поточного року. Нині муніципальний автобусний парк нараховує 9 міських автобусів великої місткості ЛАЗ-Сіті, які обслуговують вісім автобусних маршрутів загального користування в звичайному режимі руху.

Міський голова Володимир Гройсман зазначив, що обсяг проведених робіт по підготовці інфраструктури міста до зими - досить значний. «Тим не менш, хочу наголосити, що до першого жовтня усі роботи мають бути завершені в повному обсязі, - говорить очільник міста. - Крім того, ми повинні не лише підготуватися до зимового періоду, а й ефективно його відпрацювати. В цілому, я хочу подякувати усім відповідним службам за проведену роботу і сказати, що місто готове до осінньо-зимового періоду».


Переглядів: 3972
Поширень: 0