На черговій сьомій сесії Вінницької обласної Ради депутати прийняли рішення - співпрацювати з Мазовецьким воєводством Республіки Польща.

Наразі обласна державна адміністрація готує проект угоди про співробітництво між Вінницькою областю та Мазовецьким воєводством. Слідкувати за контролем виконання цього рішення покладено на постійну комісію обласної Ради з питань євроінтеграції, міжнародного співробітництва та регіонального розвитку, яку очолює Олексій Гаврилов.

- Співпрацювати з Вінницькою областю запропонував Маршалек Мазовецького воєводства Республіки Польща Адам Струзік, - розповідає Олексій Гаврилов. - Ми відповідно погодились. Оскільки це воєводство одне з найбільш розвинених у Польщі. Воно має великий і фінансовий, і промисловий потенціал. Наше завдання підготувати законодавчу базу. Адже якщо інвестор забажає вкласти гроші у наш регіон, а влада не зможе гарантувати отримання інвестицій, то як би він не хотів, а вкладати кошти не буде. Тому спробуємо працювати у напрямку “більше конкретики і менше патетики”.

За попередньою домовленістю найближчим часом між Вінницьким та Мазовецьким регіонами відбудуться бізнес-форуми. Українці представлятимуть у Варшаві вінницький регіон, а поляки — у Вінниці.


Переглядів: 3096
Поширень: 0