Голова обласної Ради Сергій Татусяк наголосив, що до вересня цього року на Вінниччині має завершитися процес формування стратегій розвитку сільських територіальних громад до 2020 року. Про це він сказав секретарям сільських та селищних рад 5 березня під час навчального семінару на тему запобігання та протидії проявам корупції. Очільник облради виступив перед трьома сотнями слухачів зі своїм баченням розвитку Вінниччини й держави через реформу регіональної влади й розбудову громадянського суспільства.

Сергій Татусяк назвав нинішній кадровий склад секретарів сільських і селищних рад області сильним. Він вважає, оскільки саме секретарі працюють безпосередньо з людьми, то вони, як ніхто, зможуть організувати громаду для роботи над стратегією розвитку територіальної громади.

– Восени ми чекаємо на готові стратегії розвитку сільських територіальних громад. У вересні сільські, селищні ради мають затвердити їх на своїх сесіях. Далі розпочнеться робота над стратегіями районів. А 2013-й рік стане роком формування стратегії розвитку Вінницької області до 2020 року, – наголосив С.Татусяк.

Він додав, що у даному процесі сільським громадам потрібно тісно співпрацювати із громадськими організаціями. Голова облради назвав їх першими помічниками місцевих рад, адже громадські організації можуть залучати на розвиток громад позабюджетні кошти.

Сергій Татусяк зауважив, що робота над стратегією розвитку регіону відбувається в світлі реформи місцевого самоврядування, коли не обласні чиновники нав’язують громадам шлях розвитку, а вони самі його обирають.

– Реформою ми добиваємося того, щоб передати у місцеві ради належний ресурс: юридичний, матеріальний і, головне, – фінансовий. Щоб у бюджеті залишалося не 25% від надходжень, як сьогодні, а 60% і більше, – прокоментував голова облради.

Що ж до теми навчального семінару, то Сергій Татусяк порадив секретарям ретельно вивчити антикорупційне законодавство, щоб бути таким чином захищеними від порушень, а відтак – від відповідальності.



Переглядів: 5025
Поширень: 0