14 березня у Вінниці перебував Надзвичайний та Повноважний Посол Індії Раджів Кумар Чандер. У ході поїздки дипломат зустрівся із представниками обласної та міської влади. У зустрічі взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Іван Мовчан, перший заступник голови обласної Ради Ігор Кревський, Вінницький міський голова Володимир Гройсман, начальники управлінь та керівники вищих навчальних закладів Вінниці, в яких навчаються індійські студенти.

В рамках зустрічі сторони обговорили пріоритетні напрями співпраці в агропромисловій та науково-технічній сферах діяльності між обома країнами, а також більш детально зупинились на питанні започаткування міжрегіонального співробітництва між Вінниччиною та одним із регіонів Індії.

– В нас є чимало напрацювань в питанні євроінтеграції Вінницької області. У відносинах між нашими країнами нас найбільше цікавить співпраця між окремими регіонами, – зазначив в ході зустрічі перший заступник голови обласної Ради Ігор Кревський.

Перший заступник голови облдержадміністрації Іван Мовчан підкреслив, що Вінниччина є аграрною областю і основне виробництво на її території – це виробництво сільськогосподарської продукції. Тому у майбутній співпраці влада регіону сподівається на більш ширшу можливість організації експорту в Індію саме харчової продукції.

Надзвичайний та Повноважний Посол Індії Раджів Кумар Чандер подякував за теплий прийом і запросив представників обласної влади взяти участь у святкуванні двадцятої річниці дипломатичних відносин між Україною та Індією, що відбудеться у березні цього року у Києві.


Переглядів: 4262
Поширень: 0