Запорукою економічної стабільності в державі та її фінансової спроможності забезпечити усі верстви населення гідними умовами проживання, своєчасне і повне фінансування господарської та соціальної сфери, виплату заробітної плати, пенсій, стипендій, інших платежів є своєчасна сплата податків та інших обов’язкових платежів суб’єктами господарювання.

Разом з цим, деякі підприємства, з метою власного збагачення, удаючись до незаконних методів, намагаються будь-яким способом ухилитись від сплати податків та обов’язкових платежів.

Так, у ході проведення перевірки прокуратурою м. Вінниці установлено, що невідомі особи у січні 2010 року придбали одне з Вінницьких підприємств без мети здійснення підприємницької діяльності.

У подальшому, дане підприємство використовувалась з метою штучного формування податкового кредиту та валових витрат суб’єктам господарювання інших областей, для чого створено видимість проведення цим підприємством фінансово-господарських операцій з поставки товарно-матеріальних цінностей.

Внаслідок проведених незаконних операцій, до бюджету держави не надійшло біля 61 млн. грн.

За даним фактом прокуратурою м. Вінниці 22.03.2012 порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 205 КК України.

Старший помічник прокурора м. Вінниці юрист 1 класу В.В. Савчук



Переглядів: 3723
Поширень: 0