Визначаючи межі виборчих округів у 2012 році, Центрвиборчком вніс корективи практично по кожному регіону. Особливо значні зміни стосувались Криму, де кілька районів взагалі "мігрували в інший округ", Дніпропетровської, Житомирської та Вінницької областей.

Членам ЦВК запропонували підтримати альтернативну пропозицію з розподілу меж округів у Вінницькій області Олександра Шелестова.

- Кожну позіцію по регіону пропонував куратор цього регіону, - сказав голова Центрвиборчкому Володимир Шаповал.

Але не у вінницькому випадку. Куратор нашого регіону Жанна Усенко-Чорна виступила з критикою даної пропозиції і заявила, що вона не буде забезпечувати оптимальну роботу окружних комітетів. Мовляв, це необгрунтоване розтягування меж округу, замість того, щоб зробити його компактним.
Незважаючи на цю критику, ініціатива Шелестова все ж була підтримана. За неї проголосували дев\'ять із 15 членів комісії.

Загалом Центральна виборча комісія на своєму засіданні ухвалила рішення про створення 225 одномандатних виборчих округів по виборах до Верховної Ради.

За таке рішення проголосувало десять членів Центрвиборчкому, п\'ять утрималися.

Володимир Шаповал назвав адміністративно-територіальні одиниці, які входять в кожен округ, а також населений пункт, в якому розміщений центр кожного округу.

За його словами, середня кількість виборців в одному окрузі, виходячи з даних державного реєстру, становить 161 140 чоловік, допустиме відхилення від цієї чисельності - 12%.

Своє рішення Центрвиборчком має оприлюднити в газетах "Голос України" і "Урядовий кур\'єр" не пізніше 5 травня.

Нагадаємо, раніше Центрвиборчком затвердив кількість одномандатних виборчих округів у регіонах України.

Зокрема, у Вінницькій області створено вісім одномандатних округів, у Криму - 10, у Волинській області – п\'ять, у Дніпропетровській – 17, у Донецькій – 21, у Житомирській – шість, у Закарпатській – шість, у Запорізькій – дев\'ять.

В Івано-Франківській області створено cім округів, у Київській – дев\'ять, у Кіровоградській – п\'ять, у Луганській – 11, у Львівській – 12, у Миколаївській – шість, у Одеській – 11, у Полтавській – вісім, у Рівненській – п\'ять.

У Сумській області створено шість виборчих округів, у Тернопільській – п\'ять, у Харківській – 14, у Херсонській – п\'ять, у Хмельницькій – сім, у Черкаській – сім, у Чернівецькій – чотири, у Чернігівській – шість.

У Києві буде створено 13, в у Севастополі – два одномандатних виборчих округи.



Переглядів: 6032
Поширень: 0