З минулого тижня щоранку у холі міської ради можна побачити величезну чергу вінничан, які реєструються на прийом до державних реєстраторів. Суб\'єкти господарювання, не маючи повної інформації, масово розпочали подавати документи для зміни коду видів економічної діяльності, для поновлення свідоцтв про застосування спрощеної системи оподаткування та отримання торгових патентів.

Починаючи з 7 травня станом на 10 годину ранку щодня кількість відвідувачів Центру адміністративних послуг «Прозорий офіс» у черзі до державних реєстраторів становить від 150 до 200 осіб. За цей період, тобто три повних та один скорочений робочий день, до Центру адміністративних послуг «Прозорий офіс» тільки за напрямком державної реєстрації суб\'єктів господарювання звернулось 1805 відвідувачів. А за один день 14 травня по цьому ж питанню звернулось понад 600 підприємців. Такий ажіотаж серед вінничан, які займаються бізнесом викликаний тим, що (за інформацією самих же підприємців), у органах ДПС вимагають змінити КВЕД до 1 червня поточного року.

За даними відділу державної реєстрації, близько 90% усіх звернень пов\'язані із внесенням змін до відомостей, що містяться в Єдиному Державному Реєстрі, в частині зміни видів економічної діяльності за КВЕД 2010 року. Підприємці ж скаржаться на те, що необхідність вносити зміни - вимога органів Державної податкової служби, і пов\'язана вона із поновленням свідоцтв про застосування спрощеної системи оподаткування та отримання торгових патентів, а також з боку органів Пенсійного Фонду України.

Це питання підіймалось під час чергового засідання Ради підприємців при міському голові, яке відбулось 15 травня. Міський голова Володимир Гройсман, ознайомившись із різносторонньою інформацією (отриману від відвідувачів та працівників «Прозорого офісу», керівників органів ДПС та ПФУ) наголосив, що ситуація не є «авральною», втім представникам ДПС потрібно проводити масову роз\'яснювальну роботу серед підприємців по питанню змін за КВЕДів.

«Ситуація, яку ми спостерігаємо вже декілька днів у холі міської ради, не є нормальною. Крім того, через те, що у податковій підприємці не можуть отримати чіткої аргументованої інформації, ця черга є штучно створеною, - зазначив міський голова. - Потрібно провести роз\'яснення для суб\'єктів господарювання, які звертаються до податківців. Люди не знають, куди їм потрібно йти, що потрібно робити і так далі, тому вистоюють такі черги, що є абсолютно не нормальним. Необхідно ліквідувати чергу, зняти ажіотаж та паніку, пояснювати людям, які платять сьогодні до міського бюджету податки, як діяти, у який термін вони можуть змінювати КВЕД і те, що це питання не є нагальним, оскільки зміни можна внести до грудня 2012 року».



Переглядів: 4540
Поширень: 0