Таку новину 19 травня привіз до Вінниці заступник Надзвичайного і Повноважного Посла Чеської Республіки в Україні Павел Бучек. Про це він сказав під час зустрічі з головою облдержадміністрації Миколою Джигою, головою обласної Ради Сергієм Татусяком та Вінницьким міським головою Володимиром Гройманом.

Павел Бучек повідомив, що взимку їхнє посольство отримало листа від керівництва Вінницької області з проханням допомогти налагодити дружбу з одним із регіонів Чехії.

– Нас зацікавила ваша пропозиція. Ми працювали над нею. І можу вам повідомити, що є регіон, який має бажання співпрацювати з Вінницькою областю. Але який саме – вам офіційно повідомить посол наступного тижня, – поінформував дипломат.

Павел Бучек також наголосив на тому, що Чеська Республіка підтримує наміри України здійснити реформу місцевого самоврядування. І особливо чехи схвалюють те, що самі регіони ініціюють її проведення.

Також під час зустрічі із керманичами області дипломат запропонував кілька освітніх програм для короткотривалого та довгострокового навчання українських студентів у Празі.

Сергій Татусяк зазначив, що дані пропозиції є результатом річної копіткої роботи обласної ради й облдержадміністрації у напрямі міжнародної діяльності.



Переглядів: 3554
Поширень: 0