Під керівництвом найдосвідченіших зарубіжних і вітчизняних експертів учасники тренінгу удосконалюють розроблені ними процедури збирання, обробки й аналізу інформації для обрахування кількісних показників ефективності, процедури доведення отриманих результатів до зацікавлених сторін, навчаються долати проблеми, які виникають при зборі інформації та досліджують необхідність запровадження додаткових індикаторів для кожного окремого міста, які б покращили ефективність надання послуг громадянам.

Як підкреслила Наталія Старостенко, керівник Програми «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні», Рада Європи, розуміючи, що широкомасштабна реформа місцевого самоврядування – це складний і тривалий процес, сьогодні пропонуються інструменти, які після мінімальної адаптації можна застосовувати прямо тут і зараз, в рамках поточних нормативно-правових і соціально-економічних умов. Це інструменти сучасного, демократичного, інноваційного управління містом, що базуються на успішному досвіді діяльності багатьох європейських муніципалітетів.

На думку Вадима Прошка, експерта Ради Європи, від якості місцевих послуг, тобто якості роботи місцевої влади, безпосередньо залежить якість життя громадян. Саме тому Програма працює разом з 17 містами-учасниками над розробкою індикаторів якості місцевих послуг. У результаті міста зможуть розробити такі показники як для надання послуг, так і для інших аспектів діяльності органів місцевого самоврядування, кількісно оцінити ефективність відповідної діяльності, матимуть змогу порівняти її з іншими містами і визначити напрями для покращення власної.

За результатами роботи тренінгу планується розробка пропозицій до типового робочого плану покращення ефективності управління на місцевому рівні, який дасть змогу широко розповсюдити надійний та ефективний інструмент кількісної оцінки й визначення напрямів покращення діяльності органів місцевого самоврядування, що слугуватиме покращенню життя кожного члена територіальних громад і в перспективі посиленню інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні до рівня кращих європейських зразків.



Переглядів: 3472
Поширень: 0