Геннадій Федик начальник Вінницької митниціТимчасово виконувати обов\'язки начальника Південної митниці призначено 41-річного начальника Вінницької митниці Геннадія Федика. Колишнього керівника Олександра Вдовиченко звільнили через корупційний скандал: у приміщеннях митниці правоохоронці знайшли 870 тис. доларів, з них 22 тис. доларов - в кабінеті колишнього керівника.

- Мене відрядили на цю посаду - необхідно підписувати документи і здійснювати загальне керівництво, - повідомив журналістам Геннадій Федик. - Але я планую повернутися до Вінниці, на пост начальника митниці, через місяць.

Про 30 днів говорить і начальник прес-служби Південної митниці Олена Гусєва. За її словами, саме на такий термін її колишній шеф Олександр Вдовиченко взяв відпустку.

- Розслідування проходить в рамках кримінальної справи за ч.3, ст.368 (одержання хабара), відкритого щодо підлеглих Вдовиченко - начальника митного поста «Одеса-Товарна» та головного інспектора цього поста, - пояснює прес-секретар прокурора Одеської області Олена Абрамова.

Митників підозрюють в отриманні 3,3 тис. доларів за проведення митного оформлення 11 контейнерів з металовиробами.

Довідка:

Державна митна служба призначила начальником Вінницької митниці Геннадія Федика в жовтні 2011 року. До цього призначення він керував Ягодинською митницею, яка розташована на кордоні з Польщею у Волинській області. Генадій Федик вже працював у Вінниці, займаючи в 2006-2008 роках пост заступника та першого заступника начальника Вінницької митниці.



Переглядів: 9108
Поширень: 0