Відтак, фізособи-підприємці, які працюють на загальній системі оподаткування зобов’язані сплачувати єдиний внесок на календарний рік, до 10 лютого наступного року за звітним.

Підприємці, що працюють на спрощеній системі оподаткування та члени сімей таких осіб, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності, сплачують єдиний внесок, нарахований за календарний квартал (до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок).

Особи, які забезпечують себе роботою самостійно, зокрема займаються незалежною професійною діяльністю (науковою, літературною, артистичною, художньою, освітньою, викладацькою, а також медичною, юридичною практикою, втому числі адвокатською й нотаріальною, або особи, які провадять релігійну, місіонерську діяльність) та отримують від неї безпосередній дохід, проте не є найманими працівниками й підприємцями, зобов’язані сплачувати ЄВ, нарахований за календарний рік, до 1 травня наступного року.

За інформацією заступника начальника головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Володимира Бондаря, станом на 1 листопада поточного року на обліку в органх Фонду перебуває 45 757 фізичних осіб-підприємців. Із них – 6308 осіб на загальній системі і 39 784 – на спрощеній системі оподаткування.



Переглядів: 4788
Поширень: 0