Розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 10 січня 2013 року призначено 19 позаштатних радників керманича області, за кожним із яких буде закріплений визначений напрям діяльності.

Серед них:

  • Герої України – голова правління компанії «Миронівський хлібопродукт» Юрій Косюк
  • Керівник групи компаній «Інтерфуд» Станислав Войтович.
  • Керівник ДП «Вінницястандартметрололія» Андрій Астахов
  • Директор сільськогосподарського товариства «Промінь» Іван Боримський
  • Голова об’єднання «Поділляцукор» Микола Власюк
  • Голова вінницької організації «Союз-Чорнобиль-Україна» Володимир Войтов
  • Генеральний директор будівельного концерну «Поділля» Тимофій Гіренко
  • Заступник голови Асоціації фермерів Вінницької області Анатолій Дідик
  • Директор Вищого професійного училища №41 м.Тульчин Тетяна Друм
  • Президент асоціації «Вінницятеплоенерго» Юрій Іванов
  • Заслужений художник України та відомий меценат Володимир Козюк
  • Голова наглядової ради ВАТ «Маяк Петро Кузнецов
  • Голова Ради сільгосппідприємств Вінницької області,  Віктор Легун
  • Герой України, ректор Вінницького національного медичного університету ім. М. Пирогова Василь Мороз
  • Заступник директора товариства з обмеженою відповідальністю "Перспектива" Микола Подолян 
  • Головний лікар Томашпільскої райлікарні Олександр Служивий
  • Співзасновник ТОВ «Аграна фрут Україна» Віктор Харьков
  • Ректор Вінницького державного педагогічного університету ім. Коцюбинського Олександр Шестопалюк

23 січня відбулася перша зустріч очільника Вінниччини із групою радників.

 перша зустріч очільника Вінниччини із групою радників

Вітаючи учасників засідання із початком роботи, Іван Мовчан наголосив на доцільності та важливості функціонування такого дорадчого органу. «Люди, які тут присутні, мають величезний досвід, практику та авторитет у тих галузях, де працюють. Тому ваша участь дуже важлива і у формуванні стратегії, і в оцінці соціально-економічної ситуації», - зазначив керманич області, підкресливши, що не менш вагому роль відіграє донесення до громадськості позиції і напрацювань влади не лише з уст чиновників, а й через авторитетних для людей осіб.

Голова облдержадміністрації наголосив на важливості системної, виваженої і конструктивної роботи, спрямованої на розвиток території. «Ми маємо унікальну землю, працьовитий народ, величезні резерви і потужності для формування економіки, але соціальний статус вимагає бути кращим. І представники влади повинні нести відповідальність за ці процеси. Сподіваюсь, що з вашою допомогою ми активізуємо таку роботу», - зауважив Іван Мовчан.

Іван Мовчан вручає посвідчення

Висловивши надію на плідну співпрацю та вручивши кожному посвідчення радника голови облдержадміністрації, керманич регіону ознайомив учасників засідання з основними напрямами роботи влади у поточному році.

Пріоритетом Іван Мовчан визначив сферу охорони здоров’я: «Завдання одне – якість і доступність медичних послуг. Тому найближчим часом необхідно проаналізувати усі наявні недоліки і вжити конкретних заходів задля їх усунення».

В освітній галузі основною вимогою залишається якість та забезпечення належних умов навчання. «Ніхто не говорить про закриття шкіл. Перед нами стоїть завдання правильно, конструктивно та узгоджено організувати навчально-виховний процес так, щоб учні, які закінчуватимуть школу, мали гарну перспективу, а освіта була конкурентною у сучасних умовах. Тож це питання відпрацьовуватимемо у розрізі кожної територіальної громади», - наголосив голова облдержадміністрації. Окремо Іван Мовчан акцентував увагу на необхідності будівництва дитячих садочків, облаштування внутрішніх вбиралень та виведення котелень навчальних закладів з підвальних приміщень.

Ще одним пріоритетним напрямом очільник Вінниччини визначив розвиток агропромислового комплексу. «Ми плануємо серйозно відпрацювати кожну територію і господарську структуру щодо укладення соціальних угод із сільськими радами. Це дасть можливість отримати додатковий фінансовий ресурс у наповненні місцевих бюджетів, який зможемо спрямувати на вирішення соціальних питань», - зазначив керманич області, зауваживши, що область виступила ініціатором проведення на Вінниччині всеукраїнської наради з питань розвитку та перспектив спиртової і цукрової галузей.

Іван Мовчан

Іван Мовчан зупинився також на питанні співпраці із бізнесовим середовищем, необхідності розширення житлового фонду регіонів області, контролю за екологічної ситуацією та приведенням у належний стан регіональних закладів культури Вінниччини.

Протягом засідання новопризначені радники голови обласної державної адміністрації мали змогу висловити власні міркування щодо шляхів вирішення проблемних питань і перспектив розвитку конкретних галузей, а також запевнили очільника області у готовності до плідної та злагодженої співпраці.



Переглядів: 4205
Поширень: 0