14 лютого в місті Києві відбулася творча робоча майстерня (ворк-шоп) «Кейси кращих практик для влади», організована Асоціацією органів місцевого самоврядування «Міста електронного врядування» спільно з партнером проекту ГО «Подільська агенція регіонального розвитку». Захід було проведено в рамках проекту «Створення депозитарію кращих практик впровадження електронного врядування на регіональному рівні», підтриманого Міжнародним фондом «Відродження». Метою заходу стало відпрацювання загального спільного бачення щодо методики та методології формування депозитарію кращих практик, організації та проведення всеукраїнського конкурсу кейсів кращих практик щодо застосування інструментів електронного урядування на місцевому рівні.

Кейси кращих практик для влади

Учасниками творчої майстерні стали представники Міжнародного фонду «Відродження» Софія Голота, Асоціації міст України Олександр Пономаренко, ГО «Інститут громадянського суспільства» Сергій Корчинський, члени Нацiональної академiї державного управлiння при Президентовi України Артем Серенок та Андрій Яскевич, представники НУО та ОМС міст Луцьк, Рівне, Вінниця, Івано-Франківськ, Херсон, Славутич, Новоград-Волинський, Бориспіль зацікавлені та задіяні в розвитку електронного урядування в Україні.

Зі вступним словом виступили Олег Левченко, виконавчий директор ГО «Подільська агенція регіонального розвитку» та Валентина Дарнопих, виконавчий директор Асоціації «Міста електронного урядування України».

Валентина Дарнопих зазначила, що на відміну від попередніх років, коли впровадження окремих інструментів в діяльності органів місцевого самоврядування знаходилося лише на стадії планування та проектування, на сьогоднішній день існує ціла низка міст, які активно використовують різноманітні інструменти електронного врядувдання для підвищення ефективності діяльності місцевих органів влади та можуть поділитися власним досвідом з іншими муніципалітетами, готовими приєднатися до процесу становлення електронної демократії.

На думку Олега Левченко, не зважаючи на цілий ряд напрацювань в сфері е-урядування на місцевому рівні, досі відсутня загальна картина стану розвитку системи електронного врядування в містах України та єдине бачення того, яким чином дана система повинна впроваджуватися та розвиватися в нашій країні.

Софія Голота (Міжнародний фонд «Відродження») зазначила, що сприяння розвитку електронного урядування в містах Україні є одним із пріоритетних напрямків діяльності Фонду та відзначила важливість дослідження кращих напрацювань в сфері е-урядування.

Кейси кращих практик для влади

Зустріч розпочалася з визначення понятійного апарату, що застосовується в сфері е-урядування, під час дикусії учасники дійшли згоди що ж є головним в системі електронного врядування, а отже за якими основними напрямками буде здіснюватися дослідження.

Протягом творчої робочої майстерні тривала активна дискусія учасників зустрічі. Як результат, було окреслено загальну структуру кейсів, основні критерії та принципи їх оцінки, етапи організації та проведення національного конкурсу кращих практик, визначено 10 основних номінацій, по яким буде оголошено конкурс.

В подальшому планується співпраця учасників зустічі в напрямку формування депозитарію кращих практик в сфері електронного урядування та проведення національного конкурсу кейсів, що буде оголошено вже на початку березня.



Переглядів: 4615
Поширень: 0