В приміщенні Головного управління державного земельного агентства у Вінницькій області 22 лютого 2013 року членами демаркаційної комісії відбулося підписання українсько-молдовської угоди.

підписання українсько-молдовської угоди

Членами комісії були остаточно вирішені питання підготовки до виконання польових демаркаційних робіт в 2013 році. Обговорено та прийнято рішення про встановлення прикордонних знаків на центральній (придністровській) ділянці державного кордону, підписання договору про встановлення 495 прикордонних знаків на центральній (придністровській) ділянці державного кордону та інші, підписання протоколу.

підписання українсько-молдовської угоди

Так, по області встановлено і перенесено на місцевість лінію державного кордону на річковій ділянці р. Дністер протяжністю 142,7 км та на суші встановлено 93 основних прикордонних знаків. Визначено їх координати та виготовлено правовстановлюючі документи на право постійного користування земельними ділянками під 89 прикордонними знаками.

члени демаркаційної комісії

Окрім того, видано та зареєстровано державні акти на право постійного користування під вертольотні майданчики. Спостережні вежі загальною кількістю 8 шт., в тому числі на території Муровано-Куриловецького району – 2 шт , на території м. Могилів-Подільський – 1 шт. та на території Ямпільського району – 5шт.

Нагадаємо, з 18 по 22 лютого, в приміщенні Головного управління Держземагентства у Вінницькій області працювала Спільна молдовсько- українська демаркаційна комісія.

Для довідки:

Інформація щодо проведення демаркаційних робіт на території Вінницької області

29 січня 2010 року у с. Велика Кісниця Ямпільського району Вінницької області відбулось урочисте відкриття першого проміжного прикордонного знаку на центральній ділянці україно-молдовського кордону, що ознаменувало започаткування завершального етапу облаштування та договірно-правового оформлення українсько-молдовської прикордонної території. В урочистій церемонії взяли участь Міністр закордонних справ України П.Порошенко та Міністр закордонних справ та європейської інтеграції Республіки Молдова Ю. Лянке. На відкритті були також присутні голова дипломатичної місії Іспанії в Україні, посадові особи Представництва ЄС в Україні та Місії Європейської Комісії з надання допомоги в питаннях кордону Україні та Республіці Молдова (EUBAM), голова Вінницької обласної державної адміністрації, голова обласної ради та керівники місцевих органів влади.

В період 2010 – 2011 років на ділянці Могилів – Подільського прикордонного загону, в межах Ямпільського та Піщанського районів Вінницької області, спільною українсько-молдовською демаркаційною групою були проведені роботи по визначенню місць встановлення проміжних прикордонних знаків на центральній (придністровській) ділянці українсько-молдовського державного кордону. Загалом визначено 243 місця встановлення проміжних прикордонних знаків (Ямпільський район - 63, Піщанський район - 180).

Загалом за період з 2010 року по 2012 рік демаркаційними групами встановлено 237 проміжних прикордонних знаків ( з них 61 оздоблено).



Переглядів: 4760
Поширень: 0