На початку сесії вже традиційно депутати привітали вінничанок, які отримали почесне звання «Матері-героїні». Міський голова Володимир Гройсман та секретар міської ради Сергій Моргунов вручили їм відзнаки та квіти. Після цього перед депутатами виступив Голова Вінницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Микола Слободянюк, який розповів про роботу цієї структури.

Після цього депутати перейшли до розгляду порядку денного. Своїм рішенням вони підтримали наміри КП «Вінницяміськтеплоенерго» продовжити роботу по модернізації системи теплопостачання міста. Це підприємство уклало угоду з міжнародною фінансовою організацією «Північна Екологічна Фінансова Корпорація» (НЕФКО), яка спрямована на реалізацію інвестиційного проекту «Реконструкція системи теплозабезпечення мікрорайону по вул. Київській - Талаліхіна від котельні по вул. П.Комуни,18 м. Вінниці». Цей проект має дві складові – отримання підприємством грантових коштів у розмірі 300 тисяч євро та пільговий кредитний ресурс в сумі 400 тисяч євро, який надається вінницькому підприємству під 6% річних. «Це іще одна складова нашої роботи по модернізації системи теплопостачання міста, яка доповнює швейцарський проект, - розповідає міський голова Володимир Гройсман. Цей проект поширюється на частину вулиці Київської та Паризької комуни. Планується модернізувати котельню по вул. Громова, замінити більше кілометра трубопроводів, встановити більше десятка індивідуальних теплових пунктів в будинках. Економічна вигода від впровадження проекту складатиме 1,3 млн. грн. на рік, і через 5-6 років він повністю окупиться. Кредит підприємство бере на 7 років. Тобто ми окупимо його раніше, ніж потрібно повертати кредит».

Також міська рада ухвалила План дій зі сталого енергетичного розвитку (ПДСЕР). Він спрямований на підвищення енергоефективності у всіх секторах енергетики міста: виробництві, транспортуванні (постачанні) та споживанні. Філософія, яку покладено в основу ПДСЕР, полягає у системному поєднанні кількох базових елементів: максимальної енергоефективності у виробництві, транспортуванні і споживанні енергії; радикальної зміни енергетичних балансів у структурі енергетики міста; зменшення імпорту первинних енергоносіїв та переведення їх на місцеві; поступового переходу до екологічних та відновлюваних джерел енергії; визначення екологічної політики міста як пріоритету. В результаті виконання ПДСЕР очікується зменшення енергоспоживання на 20,5 %, поліпшення екологічного стану міста (зокрема, зменшення викидів вуглекислого газу на 23,04 %), буде підвищено енергетичну безпеку міста та його економічну незалежність. «Цей документ передбачає наші кроки по досягненню сталої енергонезалежності. Мова й де про те, що ми беремо на себе зобов’язання в рамках Угоди мерів, яку ми підписали у 2010 році, забезпечити до 2020 року скорочення на 20% викидів вуглекислого газу в атмосферу і споживання енергоносіїв та тепла. По деяких показниках у нас є більш оптимістичні прогнози, - говорить міський голова Володимир Гройсман. – Проект НЕФКО, швейцарський проект, інші заходи – це все спільні дії. Це наше зобов’язання, ми хочемо буди енергоощадними, і впевнено йдемо до цієї мети».

На сесії депутати також ухвалили рішення Про надання згоди на безоплатне прийняття з державної у комунальну власність СКА, що по вул. Фрунзе. Таким чином розпочався процес передачі цього спортивного комплексу громаді міста.

Наприкінці засідання міський голова Володимир Гройсман проінформував депутатів про те, що згідно наказу керівництва міністерства доходів і зборів з 13 червня Вінницьку об’єднану державну податкову інспекцію Головуправління Міндоходів у Вінницькій області очолив Мирослав Продан. Новий головний податківець міста – вінничанин, працював у податкових органах Вінницької та Черкаської областей.



Переглядів: 4596
Поширень: 0